Тези мерки ще важат до 30 април, когато на практика

...
Тези мерки ще важат до 30 април, когато на практика
Коментари Харесай

На 12 април заведенията отварят и закритите си части

Тези ограничения ще важат до 30 април, когато на процедура изтича последния период на изключителната епидемиологична конюнктура. Още през вчерашния ден министър председателят Борисов на заседание в Министерския съвет подсети, че в края на месеца към този момент новото държавно управление ще би трябвало да реши по какъв начин да работи и каква да е политиката за справяне с пандемията.

От 16 април са позволени визитите в игралните зали и казина, а от 29 април отново отварят нощни заведения, бар-клубове, пиано питейни заведения, бар-вариете и нощни питейни заведения. И в тях е позволено потребление на не повече от 50% от потенциала им.

В новата заповед е разказан и графикът, по който учениците ще се върнат назад към присъствена форма на образование.

Със същата заповед здравният министър подрежда физическите и юридическите лица, които са притежатели или ръководят търговски, административни или други обекти, които дават услуги на жителите, и чиято активност не е прекратена с тази заповед, да основат организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не позволяват повече от 1 човек на 8 кв. м.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР