Тези, които все още не са ваксинирани, ще бъдат изправени

...
Тези, които все още не са ваксинирани, ще бъдат изправени
Коментари Харесай

Германия притисна в ъгъла и неваксинирани, и ваксинирани

Тези, които към момента не са имунизирани, ще бъдат изправени пред спомагателни ограничавания, откакто немските водачи уговориха нови ограничаващи ограничения в четвъртък, 2 декември. Допълнителни ограничавания се вкарват и за имунизираните с цялостна имунизационна отбрана.

Действащият немски канцлер Ангела Меркел и номинираният за канцлер Олаф Шолц разговаряха с ръководителите на провинции и се споразумяха за нови ограничения за ограничение на трагичния скок на случаите на ковид, заяви.

На неимунизираните хора ще бъде неразрешен достъпът до съвсем всички публични места, като се изключи питателните магазини и аптеките - по този начин Меркел се причисли към мнението на Шолц в поддръжка на наложителната имунизация.

Тоест, хората, които не са получили цялостна имунизационна отбрана или не са преболедували Ковид-19, отсега нататък няма да имат достъп до културни средища и мероприятия и до множеството места за превозване на свободното време като кина, театри, заведения за хранене - без значение от обстановката в обособената провинция или район. Тези ограничавания в Германия са известни под съкращението 2G.

Ето какво беше контрактувано

Федералните водачи и водачите на провинции се съгласиха със следното:
Да се вкарат ограничавания за контактите на неимунизирани лица Входът в магазини, заведения за хранене, музеи и киносалони ще бъде вероятен единствено за имунизирани или възобновени от болестта хора Да се вършат спомагателни проби за ваксинираните Бундестагът ще гласоподава за наложителните имунизации при започване на 2022 г. Затваряне на нощни клубове, музикални заведения в региони, където заболеваемостта е 350 или повече на 100 000.
Сериозно ще бъде стеснен броят на ваксинираните или преболедували хора, които се позволяват до всеобщи прояви като футболни срещи, да вземем за пример - за останалите този достъп така или другояче е неразрешен.

В частните контакти би трябвало да бъдат спазвани прецизни условия, когато измежду присъстващите има неимунизирано лице. При такава обстановка членовете на едно домакинство имат право да се събират дружно единствено с още двама души от друго домакинство, като децата под 14-годишна възраст не влизат в тази сметка.

В учебните заведения още веднъж се вкарва наложителното носене на маски по време на образователни занятия и в цялата постройка на учебното заведение.

Тъй като разновидността Омикрон усилва страховете от утежняване на обстановката в Германия и лечебните заведения в страната са на ръба, Ангела Меркел сподели пред кореспонденти: " Ситуацията е доста сериозна. Броят на инфекциите се стабилизира, само че на прекомерно високо равнище ".

Меркел сподели още, че комисията по нравственос ще бъде помолена да изготви законодателство, което да направи имунизацията наложителна, като Бундестагът ще разисква и гласоподава въпроса при започване на новата година.

Олаф Шолц, който се чака да бъде разгласен за нов канцлер на Германия идната седмица, означи, че имунизирането е пътят към това " по какъв начин ще излезем от тази рецесия " и " в случай че имахме по-висок % на имунизации, нямаше да обсъждаме това в този момент ".

Малко под 69% от популацията на Германия е изцяло имунизирано - един от най-ниските равнища на имунизация в Западна Европа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР