Тези, които в момента дойдоха на власт, не разбират и

...
Тези, които в момента дойдоха на власт, не разбират и
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Управляващите не разбират цялата тема, свързана с историческите аспекти на отношенията София-Скопие

Тези, които сега пристигнаха на власт, не схващат и презират цялата тематика, обвързвана с историческите аспекти на българо-северномакедонските връзки, в случай че има такива, съобщи социологът и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия проф. Иво Христов в " Денят стартира с Георги Любенов ".

„ Те не си дават сметка, че вкарването на Северна Македония в Европейски Съюз в този ѝ тип, с този ѝ статус, щe има големи вътрешно-български последствия “ - добави той - „ Ние имаме проблем с идентификацията на страна, която желае да влезе в Европейски Съюз за сметка на българското минало, а може би и бъдеще “.

Професор Христов добави, че светът се намира в напълно друга геополитическа обстановка. Говори се за втора Кримска рецесия, за напълно нова настройка на връзките сред Русия, Щатите и косвено - Китай.

" Ние сме изправени пред извънредно сериозен проблем. Проблемът на България е, че се намира на фронтовата линия. Един от разновидностите, които Москва преглежда за отговор на явно неотстъпчивата позиция на американците за схващане на съветските ползи и ползите им за сигурността на страната, е разполагането на ракетна база в Сърбия “, сподели проф. Христов.

И добави: С съветския демарш в Казахстан беше показано, че Русия преглежда някогашните руски републики като изключителна зона на лично въздействие. И този въпрос не предстои на полемика със Запада.

По тематиката с ковид проф. Христов съобщи, че коронавирус нервността е била употребена за задълбочаване и ускорение на процеси и промени, които не можеха да се случат с тази активност и заостреност.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР