Тези, които трябва да управляват, заради своята политическа немощ превръщат

...
Тези, които трябва да управляват, заради своята политическа немощ превръщат
Коментари Харесай

Иван Гешев: Смяната на главния прокурор не е съдебна реформа. Реформа е да промениш законите


Тези, които би трябвало да ръководят, поради своята политическа отпадналост трансформират прокуратурата в разменна монета

Смяната на основния прокурор не е правосъдна промяна и няма да промени нищо. „ Реформа би било да промениш законите, които са от 1968 година; Реформа е да се бориш с опиатите и корупцията, а не да закриеш Специализираната прокуратура. Реформа е да се бориш с телефоните измами, които  бяха решени, а в този момент са стотици всеки ден ”.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в Пазарджик в границите на самодейността „ Правосъдие в бъдещето – прокурори и възпитаници приказват за право “ на Асоциацията на прокурорите и Камара на следователите в България.

„ Тъжно е, че опитите на тези, които би трябвало да ръководят страната, поради своята политическа отпадналост трансформират прокуратурата в разменна монета. Oсвен политическата, икономическата и конституционна рецесия, в която сме, има заплаха да рухне една от дребното постоянни управляващи – правосъдната ”. Той даде за образец популярна тирада на дьо Гол от 1946 година, която разказва нещо сходно след Втората международна война и предложи на българските политици да я прочетат

„ В нея се приказва за неналичието на държавност и за това, че конституцията и законите би трябвало да са с приоритет. Ако някой от тях я прочете, би намерил по-добър вид за България ”.

Гешев изясни, че има усъвършенстване на връзката сред институциите.

„ Опитите за прекачване на част от отговорността върху една от институциите са естествени, само че хората виждат, че крайният резултат липсва и не ги интересува кой е отговорен ”, разясни той. 

„ Аз имам отговорност за  прокуратурата и ние си вършим нашата работа, а не прехвърляме отговорността на други институции ”, безапелационен беше той. 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР