Тези изскачащи прозорци, подобни на зловреден софтуер са отвратителни... Емил

...
Тези изскачащи прозорци, подобни на зловреден софтуер са отвратителни... Емил
Коментари Харесай

Тормоз: Microsoft досажда на потребителите на Google Chrome в Windows с изскачащ прозорец

Тези изскачащи прозорци, сходни на злотворен програмен продукт са отвратителни...

Емил Василев 10:00 | 16.03.2024 1 Сподели

Най-четени

НаукаЕмил Василев - 14:01 | 13.03.2024

Учените разкриха оптималния брой ежедневни крачки за компенсиране на заседналия метод на живот

НаукаЕмил Василев - 15:01 | 15.03.2024

Учени идентифицираха първия в света „ неконвенционален “ свръхпроводник, открит в природата

КосмосЕмил Василев - 13:13 | 14.03.2024

На Марс е открит великански загаснал вулкан, който от самото начало е бил пред очите ни

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Наскоро потребителите на Windows видяха изскачащ прозорец в браузъра Chrome, който ги пита дали желаят да зададат Bing като търсачка по дифолт.

Един консуматор на Reddit направи скрийншот на изскачащия прозорец и попита дали е злотворен програмен продукт, тъй като наподобява като злотворен програмен продукт и е настойчив като подобен.

Is this Microsoft Bing Popup Malware?
byu/TheDyslexicCow inantivirus

В изказване за The Verge Кейтлин Рулстън, шеф по връзките в Microsoft, удостовери, че изскачащите прозорци са законни.

„ Това е еднократно уведомление, което дава опция на хората да изберат да зададат Bing като търсачка по дифолт в Chrome “.

каза тя

Макар, че това съответно уведомление може да излезе единствено един път, евентуално това няма да е последният път, когато потребителите ще бъдат подканени да преминат към Bing или Edge.

След като посочи, че изскачащите прозорци са същински, Рулстън сподели още, че изскачащият прозорец предлага преимущества на потребителите на Windows, в случай че го одобряват. Например повече чат включвания в Copilot, и че Microsoft цени даването на избор на клиентите си. Затова е налична алтернатива за отменяне на известието.

Но както показва Том Уорън от The Verge, същинското оценяване на избора на потребителите би трябвало да включва опция за елементарно и непрекъснато деактивиране на тези изскачащи прозорци. При съществуването на толкоз доста разнообразни пътища, по които Microsoft прокарва реклами за Edge и Bing обаче е мъчно да се избегнат изцяло всички тези изскачащи прозорци.

Преди това Microsoft е пускаше изскачащи реклами в лентата на дилемите на Windows, след актуализации на операционната система и в Chrome. Уорън даже загатна за неточност отпреди 6 месеца, при която браузърът Edge на Microsoft е импортирал данни за сърфиране и табове от Chrome без единодушието на потребителя. При друга неточност Edge е докладвал на Microsoft всеки уебсайт, който сте посетили в Chrome.

Може би в последна сметка Microsoft ще отстрани тези натрапчиви изскачащи прозорци и ще се откаже от тази безсмислена битка. Ще е доста по-добре цялото това време и старания да бъдат отдадени на възстановяване на операционната система и прибавяне на нови и потребни функционалности в Windows.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР