Тези изменения в Конституцията са важни за страната ни, особено

...
Тези изменения в Конституцията са важни за страната ни, особено
Коментари Харесай

Славов: Промените в Конституцията са важни за членството в Шенген

" Тези промени в Конституцията са значими за страната ни, изключително когато чакаме решение за участие в Шенген и присъединение към Еврозоната. Разбира се, те са значими и за държавното управление. "

Това съобщи министърът на правораздаването Атанас Славов пред медиите в Народното събрание във връзка гласуването на измененията в Конституцията на второ четене в отрасловата комисия и в подтекста на казаното от Радомир Чолаков, че част от измененията са изискване за съществуването на кабинета.

Славов разяснява, че промените в главния закон са значими за кабинета, тъй като са траен ангажимент да реализираме стандарти за без значение правосъдие и това България да е правова страна. " Мисля, че по импортираните за второ четене оферти, има реализирано единодушие и болшинство. Ако търпят някакви редакции, те ще са минимални, само че не мисля, че ще има отпаднали текстове ", предвижда още Славов.

Министърът на правораздаването разяснява и признатите от комисията текстове на второ четене, разрешаващи депутатите и министрите да имат двойно поданство. " Не виждам фундаментален проблем с предлагането за двойно поданство ", съобщи Славов, съгласно който условията за преданост могат да бъдат уредени и след това на законово равнище.

Според министъра на правосъдието председателят на Върховен касационен съд не би трябвало да бъде измежду лицата, всред които президентът да избира длъжностен министър-председател. " Това би основало риск за независимостта на правосъдната власт ", счита Славов. Според него е значимо на този стадий да се отбрани независимостта на правосъдната власт. " Това са поети задължения пред обществото и пред нашите сътрудници ", съобщи министър Славов.

Конституционната комисия заседава в съботния ден, с цел да може идната седмица текстовете за смяна на Конституцията да минат в зала. Заявката на партиите, формиращи болшинството е, че това ще се случи и има реализиран консенсус.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР