Тези избори са триумф на застоя, ерата на късния Живков,

...
Тези избори са триумф на застоя, ерата на късния Живков,
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Тези избори ни напомнят за ерата на късния Живков

„ Тези избори са успех на застоя, ерата на късния Живков, същото безвремие. На север от нас стартира смяна - въстанаха румънците, на юг от нас – гърците показаха с гласоподаване концепцията за смяна.

``
реклама
Ние оставаме зад тях, само че измененията са почнали - диалогът за сериозните тематики – за корупцията, за правосъдната система, за смяна на политическия модел, ще си проправи път “. Това сподели пред БНР политологът Калоян Методиев, написа Frognews.bg.

„ Трябва да си променим оптиката към проблемите в българското общество. Голямата неточност е, че се опитваме да приказваме за европейски полезности, ред, господство на закона. Очевидно не става, тъй като в България по-голяма полезност са приходите, до момента в който в развитите страни е противоположното – първо са полезностите, след това са приходите. Трябва да се търсят нови форми на връзка, с цел да станат хората дейни участници “.

Според Методиев министър председателят Бойко Борисов не е спокоен и този резултат няма да го удовлетвори. " Той усеща, че нещата стигат до още по-големи проблеми, тъй като не се освободи напрежение, не се дадоха отговори на наболели въпроси, няма да се рестартира доверието в партийната система “.

По думите на Калоян Методиев, президентът Румен Радев е запазил баланс в акцията, а вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия ще се задейства оптимално. Политологът не чака Ренесанс за Сергей Станишев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР