Тези хора си нямат доверие, нямат доверие от момента, в

...
Тези хора си нямат доверие, нямат доверие от момента, в
Коментари Харесай

Проф. Киров: Най-вероятно ще има вот на недоверие, защото такава е парламентарната логика

" Тези хора си нямат доверие, нямат доверие от момента, в който са създали тази коалиция, те не се понасят личностно персонално ". Така проф. Пламен Киров - някогашен парламентарен арбитър, разяснява пред решението на партия " ИТН " да напусне кабинета и ръководството.

Според него това наподобява като завършек на ръководството, а да се ръководи с малцинство в Народното събрание поради обстановката и рецесиите е извънредно мъчно.

" Случващото се не е изненада, още повече, че това държавно управление пристигна на власт с една много мъглява стратегия. Всъщност то по този начин и не внесе стратегия в Народното събрание, а при необятни обединения това е наложително ", уточни той.

Според него самото съглашение е много мъгляво. " Ако си спомняте, водеха с някакви договаряния в някакъв мол като на като на пазар. Някакви секторни политики се обсъждаха на някакви групи от специалисти ", напомни проф. Киров.

" Всичко може да се чака, само че ми се коства, че в съответния случай са изгорени мостовете за всяко взаимоотношение и в Народното събрание, да не приказваме за изпълнителната власт. Трябва да си дават сметка българските политици, че по този начин не се приказва. Личностни нападки не би трябвало да се вършат, тъй като на следващия ден може да се наложи в Народното събрание да се води разговор предвид на това да се одобряват едни антикризисни ограничения и да се актуализира бюджета ", означи проф. Пламен Киров.

" Най-вероятно ще има избор на съмнение, тъй като такава е парламентарната логичност. Новите четирима министри би трябвало да бъдат гласувани и тогава ще се види дали в Народното събрание има поддръжка. Ако този опит на премиера се провали, съвсем несъмнено е, че ще има избор на доверие, другояче ще излезе, че в Народното събрание няма същинска съпротива ", разяснява още някогашният парламентарен арбитър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР