Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого.

...
Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого.
Коментари Харесай

Мъж от Банско обвинява полицаи: Бях на земята и ме мачкаха, бяха си решили да пребият някого, да си разнообразят вечерта |

Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого. Да си разнообразят вечерта.

Това твърди служащ от Банско, който упреква жандармеристи, че са го пребили без причина през нощта в събота против неделя. Радослав Сарафов описа по Нова тв, че има болки, само че не и съществени пострадвания. 

В отбрана на мъжа се събраха десетки хора от града, той е прочут ковач и локален актьор. 

Оставих колата си в цеха и потеглих да се прибирам пешком, бяхме се почерпили с сътрудниците, описа пострадалият. Изчаках още няколко мои сътрудници на два метра от колата на жандармерията. Отвори се задният прозорец и от вътрешната страна индивидът попита: „ Какъв си ти, бе? ”. Аз отговорих и ми се сподели още: „ Разкарай се, изчезвай незабавно! ”. Казах им " добре " и че очаквам сътрудниците, с цел да потегли. Те ми отвърнаха, че им преча да работят. Моята реакция беше: „ Какво да ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата ”. Явно това нещо ги предизвика по някакъв метод. Излезе човек от шофьорската врата и непосредствено ме изрита в коляното. Паднах на земята и започнаха да ме ритат ”, описа мъжът. 

Колегите му, които видели протичащото се, незабавно се обади на незабавния телефон, с цел да повикат полиция.  По думите на Сарафов, в случай че не са били сътрудниците му, униформените несъмнено щели да продължат с експанзията.  Сигурно щяха да ме смелят, добави той. Мъжът уточни, че не са му поискали персонална карта, а за обстановката няма и формиран протокол. 

Сарафов е подал тъжба в полицията и ще си търси правата в съда. Не търсим реванш, нито сензация. Но аз просто не мога да осъзная какво се е случило. Гледал съм по малкия екран по какъв начин служители на реда бият хора, само че постоянно съм си казвал, че са отговорни за нещо, признава Сарафов. 

В полицията стартира вътрешна инспекция по случая. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР