Тези хора са навсякъде около нас – те изсмукват цялата

...
Тези хора са навсякъде около нас – те изсмукват цялата
Коментари Харесай

Как да се отървете от хора, които изсмукват енергията ви?

Тези хора са на всички места към нас – те изсмукват цялата ни позитивна сила, подхранвайки безмилостния си отрицателен апетит. След другарство с тях, оставаме изтощени, изсмукани и нещастни. Как да се дистанцирате от тях, ще поговорим през днешния ден.

Както и да ги наречете – енергийни вампири, пиявици или просто нещастни и отрицателни хора – те не са толкоз безвредни, колкото наподобяват.

Енергийните вампири са хора, които:

Преминават и нарушават личните граници на другите; Са изключително трагични, правейки от мухата слон; Са извънредно сериозни, намирайки виновност във всичко и всеки; Никога не се съгласяват с нищо и никой няма техния вкус; Не са съгласни с другите, даже и в дребните неща; Непрестанно изискват и са настойчиви; Са отрицателни, чиято чаша постоянно е на половина празна; Не поемат отговорност, обвинявайки всички, с изключение на себе си.

Няма причина да се занимавате в техните проблеми. Ето три съвета, които да ви оказват помощ да се справите с тези, които ви унищожават:

1) Научете се да ги разпознавате.

Отрицателният темперамент на енергийните вампири не постоянно е явен на първа среща. Първоначално връзката с тях може да бъде очарователна. Слушате с интерес техните разкази и злословия, сюрпризирани сте от трагичния инстинкт и способността да притеглят вниманието към себе си.

Скоро обаче стартирате да разбирате, че нещо не е наред. Не подценявайте тези усеща. Обърнете внимание на умствените и физическите си реакции след тези срещи.

Ако се оплаквате от загуба на сила, главоболие, нервност, горест, комплициране в главата или негативност, енергичният върколак евентуално е бил покрай вас.

2) Ограничете връзката с тях.

След като разпознаете енергийния върколак, ограничете времето, което прекарвате с него. Ако не можете изцяло да се оттеглите, при положение на член от фамилията или сътрудник, поставете граници.

Хора, които са прекомерно натрапчиви или трагични, в последна сметка крадат огромна част от времето ви, с цел да изслушате техните проблеми. За да ги избегнете, започнете диалога по този метод: „ Имам единствено няколко минути, преди да …. “ Когато това време свърши, приключете диалога.

3) Не се впрягайте.

Дори в случай че можете да помогнете в решаването на проблемите им, не го правете. Хронично отрицателните хора или ще устоят на намесата ви, или ще основат нови проблеми, които да “решите ”. И всичко това е, с цел да продължат да изсмукват силата ви.

Истината е, че даже най-хубавите психотерапевти не могат да им оказват помощ. Следователно, най-хубавата тактика да се предпазите, е, като поставите ясни граници.

Избягвайте тези, които непрекъснато настояват, че се нуждаят от вашето управление. Вместо това кажете нещо от рода на: “Сигурен съм, че можеш самичък да разрешиш този проблем ”. Не е нужно да сте груби – можете да сте твърди, без да губите добрина и състрадание.

Вижте още: Характера на личността си проличава по недоизпитото кафе и хаоса вкъщи

В наше време позитивната сила е скъп запас. Така че не се оставяйте да ви я крадат. Заобиколете се с позитивни хора, които ви вършат здрави и енергични.

Както споделя Хелън Келер: “Дръжте лицето си на слънце и няма да видите сянка ”.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР