Тези хора са изключително първосигнални – те са на дъното

...
Тези хора са изключително първосигнални – те са на дъното
Коментари Харесай

Адвокат на семейството на Виктория Маринова видя наследство на престъпни гени при Северин

Тези хора са извънредно първосигнални – те са на дъното на обществената каста, техният метод на живот дефинира и тяхното схващане. Това съобщи юристът на фамилията на Виктория Маринова – Андрей Желязков, който е някогашен служител на реда.
Според Желязков обвиненият за убийството на Виктория Северин Красимиров бил съкрушен генетично до някаква степен. Причината – татко му Северин Зоров Ангелов, който се е самоубил през 2008 година и цялостен живот се занимавал с обири, главно на цветни метали. Желязков и сътрудниците му се занимавали постоянно с него преди години. Единственото, което вълнуваше Северин Ангелов, е какво да открадне, да си напие и да набие жена си. Той не призна сина си – по тази причина Северин носи имената на майката си, Надеждов Красимиров, добави Желязков и разгласи, че няма данни различен да е причинител.
Адвокатът е сигурен, че няма никакъв късмет Северин Красимиров да бъде изкаран неуравновесен.
Докато не видя съответните, бетонни обстоятелства, нямам доверие на нищо. По това, което видях, като ме викаха на разпит, осъждам, че полицията работеше, описа пред предаването " Ничия земя " на Нова телевизия Свилен Максимов, някогашният брачен партньор на Виктория Маринова. Той изрази съмнение, че доста юристи ще се редят да пазят " това нещо ", с цел да добият някаква популярност. Максимов е безапелационен – първата задача на правораздаването е да накаже по този начин Северин, че всички " изроди ", които обикалят България, да видят, че няма да им се размине.
Максимов се обърна и към рокерите, които влязоха в ромските махали в Русе. Нека обърнем гнева в нещо положително, прикани той. За Виктория това би означавало доста, уверен е някогашният ѝ брачен партньор.
Правосъдието в България
Бившият арбитър Ивета Анадолска изясни, че съкратената процедура в действителност съставлява по-бързо признание на обстоятелства. Тя призна, че множеството адвокати поучават упрекнатите си клиенти да вършат по този начин. На въпрос дали това е заслужено, Анадолска отвърна: " Принципно, когато се съблюдава законът, би трябвало да е заслужено ". Тя обаче добави и, че не знае за какво през 2010 година отпада текстът (чл. 369 от НПК), при който процедурата не беше използвана при тежко закононарушение и такова, осъществено в пияно положение.
Проф. Петя Шопова, която е експерт по криминология, беше изрично – в правораздаването би трябвало да се мисли какви са прекарванията и на жертвата, на околните ѝ. Глава 27 от Наказателно-процесуалния кодекс, която планува съкратената процедура, би трябвало да се добави уточни , счита тя. И посъветва Народното събрание да изиска данни от основния прокурор за изключително жестоки убийства и да се види действително какво се е случило след въвеждането на съкратената процедура. В случаите с Виола, Вероника във Велико Търново, Яна Кръстева наказванията се движат сред 20 и 30 години, съобщи Шопова. Тя попита за какво тогава има пожизнен затвор без право на обжалване.
Има правна опция, от която не се употребяваме – оценка на риска от правонарушителите. Този сериозен разбор се прави чак когато някой отиде в затвор. Много от дълго време предлагахме това да стане още по време на правосъдния развой, да виждаме още тогава резултатът, изясни Шопова. Тя уточни, че Българският хелзинкски комитет (БХК) е направил разбор, съгласно който при 30-40% от отишлите в пандиза доживот има сериозен риск да повторят с тежко закононарушение . Осъдените на пожизнен затвор не могат да излязат просто тъй като са били усърдни при полагането на труд и с положително държание, има специалисти в пандиза, които правят оценка и други фактори, само че такива с малко по-леки присъди - 20-30 години, могат , стана ясно от думите на Анадолска и Шопова. Рискът от рецидив е най-голям в първите от 6 месеца до 1 година при пробация , добави Шопова, която сподели и, че на половина са понижени пробационните служби в България. Анадолска обаче е безапелационна, че би трябвало законодателна смяна – избрани закононарушения да бъдат изключени от съкратената процедура. И добави - никой не се занимава с въпроса дали излезли от пандиза в действителност са превъзпитани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР