Тези хора не трябваше да се намират на това място,

...
Тези хора не трябваше да се намират на това място,
Коментари Харесай

Ген.-майор Явор Матеев: Нека повече хора да се запишат в армията, чака ги як екшън

Тези хора не трябваше да се намират на това място, само че най-малко не се стигна до някакви последствия. Те по никакъв метод не може да се намират в зоната на боен полигон. Всички образователни полигони се отделят и има нужните вести към локалното население. Освен това тези жители доста добре знаеха какви са разпоредбите, защото те живеят там от 60 години. Така разяснява командирът на специфичните сили ген.-майор Явор Матеев вчерашната обстановка, при която се наложи да бъде прескъсната проява на спецчастите във връзка 6-и май поради митинг на локалното население в отбрана на близката гора.

,,Новата конструкция е извънредно достижение за силите за специфични интервенции на Република България. В продължение на 18 години се борим и стигаме до този миг. Това се дължи на забележимите резултати и успяхме най-сетне да извоюваме своето място в архитектурата на националната сигурност на страната'', показа ген.-майор Матеев по отношение на учредяването на новото Съвместното командване на специфичните интервенции.

Протест поради гора спря проява на спецчастите във връзка 6 май

,,Става дума за взаимни интервенции в съдействие със профилираните структури на МВР'', разясни той.

,,Вярвам, че главната задача на българската войска е всекидневно да се готвим за война, само че с една цел – да има мир. Да сме толкоз положителни, с цел да пазим мира. Всеки ден отработваме всички детайли, тъй че когато се наложи, даже и в спокойно време, да осъществим по най-хубавия метод интервенциите и да запазим живота на всички наши военнослужещи'', изясни още Матеев.

,,Никога не сме били по-добре окомплектовани и е хубаво, че модернизацията на армията става с бързи темпове. Обезпечени сме доста по-добре спрямо предходни години и мога самоуверено да кажа, че се доближаваме до междинните стандарти за НАТО'', добави командирът на взаимните специфични сили.

,,Успяваме да набираме военнослужещи и аз се веселя, че толкоз доста хора идват при нас. Нека да не престават, тъй като ние можем да им осигурим крепък екшън. Хората си заплащат за скокове с парашут, а при нас ще го вършат гратис, дори ще им плащаме за това'', съобщи с усмивка ген.-майор Явор Матеев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР