Плащанията за обезщетение за прекъсване на електрозахранването бяха отменени след преглед на отговора на Storm Arwen

...
Тези фирми са шестте компании, отговорни за свързването на имоти
Коментари Харесай

Тези фирми са шестте компании, отговорни за свързването на имоти към електрическата мрежа на Великобритания.

През ноември 2021 г. един милион домове останаха без електричество - с хиляди, които все още чакат да бъдат включени отново 10 дни по-късно - когато проливен дъжд и ветрове, достигащи почти 100 мили в час в пика си, връхлетяха страната.

Пазачът по-късно се оплака, че някои засегнати клиенти са останали без електричество за неприемлив период от време, получиха лоша комуникация от своя мрежов оператор и решиха, че свързаните с това компенсационни плащания отнемат твърде много време.

Почти £30 милиона в крайна сметка бяха изплатени на клиентите от DNO, които могат да бъдат изправени пред многомилионни британски лири глоби за неспазване на сроковете за повторно свързване.

Те ще се определят отсега нататък според въздействието на бурите върху мрежата.

Хиляди клиенти, получили „неприемливо обслужване“ след бурята Arwen, енергиен пазач Ofgem установява

Само две категории сила на бурята, категория 1 и категория 2 - последната е най-тежката - трябва да бъдат използвано.

Изображение: Инженерите на Northern Powergrid работят за възстановяване на захранването след бурята Arwen. Снимка: Northern Powergrid

„Ако тежкото метеорологично събитие се счита за буря от категория 1, клиентите ще имат право на обезщетение от £80, ако доставките им не бъдат възстановени след 24 часа“, обясни Ofgem.

"За буря от категория 2 потребителите ще имат право на обезщетение от £80, ако доставките им не бъдат възстановени след 48 часа.

"И за двете категории буря клиентите имат право на допълнителни £40 за всеки 6 часа, когато са без захранване след първоначалния период на възстановяване, споменат по-горе (24 часа за категория 1 и 48 за категория 2)."

Актуализираните разпоредби ще позволят всички компенсационни плащания да се извършват по банков път, за да се опрости и ускори напреднете процеса.

Ofgem добави, че нивото на компенсационните плащания ще нараства всяка година в съответствие с механизъм, свързан с инфлацията.

Прочетете още бизнес новини:
Top Bank от предупреждението на английския икономист за лихвените проценти
Производителят на Marmite е обвинен, че не съдейства за цените на храните
Хийтроу предупреждава клиентите за допълнителни такси за ULEZ

Генералният директор на инфраструктурата на регулатора, Акшай Каул, каза: " Неприемливо е хиляди домакинства да бъдат оставени без електричество в условия на замръзване за продължителен период от време по време на бурята Аруен, често с лоша информация за това кога захранването им ще бъде възстановено.

„На много хора също беше трудно да получат компенсация те имаха право след това и затова ние въведохме строги нови правила, за да сме сигурни, че мрежовите компании се подготвят по-добре за тежко време; клиентите получават точна и честна информация за прекъсвания на тока в техния район; а тези, които са изключени от захранването при лошо време, получават бързо и справедливо обезщетение.

„Индустрията извлече поуки след нашия преглед на бурята Аруен, но честотата на екстремните метеорологични явления ще се увеличава само, така че трябва да сме сигурни, че мрежовите услуги са устойчиви.

„Мрежовите оператори и доставчици трябва да се подготвят за предстоящата зима. Няма да се поколебаем да ги подведем под отговорност, ако не отговарят на стандартите, които клиентите имат право да очакват."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР