Тези дни може да се реши един филологически въпрос -

...
Тези дни може да се реши един филологически въпрос -
Коментари Харесай

Вагнер срещу Айдар: Всичко се обърка сред разгромените украински части при Артьомовск

Тези дни може да се реши един филологически въпрос - по какъв начин да назовем вярно този град: на съветски Артьомовск или на украински Бахмут? Бойците на групата Вагнер от страна на Киев се изправят против специфични сили и доста разнородни националистически зли духове, от които предградията на Артьомовск последователно се почистват. Има тежки загуби в дивизиите на жълто-сините, бригадите са разрушени и украинското командване сплотява останките им в консолидирани отряди.

В тези разнородни банди са групирани изцяло разнообразни хора. Има и бандеровци под знамето на " Айдар " * с летяща сова, тризъбец и надпис: " С нами Бог ". Това е същинска калка от немското Gott ist mit uns. И е окачена от момчета в черни униформи, като тези на SS.

Но идеологията си е идеология, а Артьомовск също е значим транспортен възел за доставяне на украинската формация в Донбас. Пресича се от мрежа от пътища и железопътни линии. Загубата му би трябвало да бъде осезателен удар за режима в Киев, което ще затрудни вкарването на муниции и гориво и прехвърлянето на подкрепления. Така украинският Генерален щаб хвърля всички налични запаси за защитата си, без значение от загубите, оповестява РИА Новости.

Военният специалист, полковник в оставка Виктор Литовкин счита, че образуването на въоръжените сили на Украйна от сглобяеми единици демонстрира, че киевският режим събира последните останки от своите „ захистници “, налични през днешния ден:

„ Всичко, което към момента може да се движи, е обединено в един екип. Това е насилствена мярка. Те към този момент нямат подготвени войски - всеки отиде на " дълъг път " към небето.

" СП ": - Това, което става край Артьомовск, обвързвано ли е с изтеглянето на нашите хора от Херсон? Може би те отстраниха елементи там, на юг, пращайки сили в Донбас?

- Край Херсон " музикантите " не се биеха. Вагнеровците вземат участие в Бахмутско-Артьомовското направление. Нека да забележим по какъв начин ще се развият събитията, прекомерно рано е да се каже нещо несъмнено, не е належащо да се споделя, че това, което се случва в този момент, ще „ обърне всичко с главата надолу “, само че това безспорно би трябвало да помогне за по-нататъшното придвижване на север, северозапад, към Харков...

Според настъпващите " музиканти " националистическите формирования се употребяват от киевското командване като щурмови елементи. Те обезверено се втурват в контраатаки. Пленниците носят нашивки на бригада специфични сили, кръстена на някой си Иван Бохун - това е нещо като специфични сили. Тук те бяха забелязани покрай Херсон, като че ли имаше време да бъдат на две места по едно и също време.

Но дали това са бойците, които са се маркирали на юг, или не, не е ясно. В края на краищата бригадата, понасяща огромни загуби, непрестанно се попълня с нов личен състав - новодошлите идват да заменят тези, които са били нокаутирани. Това са или възрастни резервисти, откъснати от фамилиите си, или млади момчета.

Те се събират за дъното на бъчвата и всички в навалица се хвърлят на обезпечена гибел. Тази бригада е образувана през март 2022 година и с изключение на жители на незалежните, включва и представители на две дузини разнообразни страни.

Освен това измежду непрекъснатите „ бойци “ в бригадата има всевъзможни PR блогъри, деятели и депутати като Татяна Черновол, която от време на време се снима тук и там. В Украйна тя се назовава психологично болна с здравно удостоверение за признаци на шизоафективно разстройство, оповестено през 2014 година

Тази странна жена беше видяна по време на Евромайдана, след което стана народен представител от Върховната Рада. Скоро тя се появи в делото за бруталното ликвидиране на политически противник. Тя беше под домакински арест, желаеха да я вкарат в пандиза, само че стартира СВО и тя, сходно на други украински нарушители, непринудено отиде на фронта. И в този момент е на две места по едно и също време: край Херсон и в Донбас.

Сергей Гончаров, президент на Асоциацията на ветераните от отряда за битка с тероризма „ Алфа “, член на Руската академия по проблемите на сигурността, е уверен, че газенето пет километра там, пет обратно провокира единствено неразбиране:

– Взеха едно село, след това го напуснаха, остана в така наречен „ сива зона “. Нека кажем напряко, това не е борба, а мъртвило. Днес не решаваме нищо, като нападаме от едната или от другата страна.

Сега всичко се взема решение с огнева мощност, лечебните заведения са препълнени с ранени, само че доста от тях нямат огнестрелни рани, повече шрапнели, взривни рани, хората губят ръцете и краката си. Има опълчване на огнева мощност и от двете страни. Не мога да приказвам за прогрес или оттегляне.

И също по този начин ми е неясно за какво всичко се случва по друг метод, в сравнение с в дните, когато татко ми се бори против нацистките нашественици. Как може „ зложелател номер едно “, водачът на противниковата страна, мистър или каквото и да е, Зеленски да се фука в Херсон?

Той беше там, заобиколен от камарилата си, осра Русия по всевъзможен метод, окачваше синьо-жълти флагове. И всичко това се случи на разстояние един изстрел от снайперистка пушка. Кой му даде гаранции за величие?

Също по този начин беше по едно време, през септември, когато нашите войски напуснаха Изюм. Никой не може да ми отговори на този въпрос. Ако си спомним Великата отечествена война, тогава имаше десетки опити за ликвидиране на същия обладан Хитлер. Не по-малко опити бяха направени и против Сталин.

Всички разбираха, че водачът е доста значим за страната. А в този момент при нас всичко е друго. Така че това, което приказва за съществени триумфи и провали, е просто неангажиращо размишление.

" СП ": - Съдбата на Зеленски е политически въпрос. Може би нашето командване не счита за допустимо да посегне на „ законно определения “ от народа на Украйна президент? Но има и чисто военни странности: да вземем за пример групата Вагнер се опълчва на бригадата специфични сили Иван Богун покрай Артьомовск, която неотдавна беше покрай Херсон. Бързо ли беше трансферирана в Донбас?

„ Имаше доста странни неща, които се случваха там. Ще задам контра въпрос: по какъв начин бихме могли да преминем Днепър в Херсон, без да загубим нито един погубен? Украинците не ни ли стреляха? Някои споделят, че в този миг „ имаше гъста мъгла “. Като боец нямам доверие в това.

И всичко, което се случва в този момент: „ вагнеровци ” против „ богуновци ” или някой различен, са просто позиционни напъни в една или друга посока. Няма военни дейности, само че в това време унищожаването на момчетата с момчетата в окопите и землянките...

Междувременно групата на Вагнер от много дълго време, водейки яростни борби, постепенно, само че устойчиво напредва към Артьомовск. ВСУ се пробва да отблъсне нападателите. Освободено е село Иванград, намиращо се на километър от покрайнините.

Има и разчистване на Опитни, който в действителност е предградие на Артьомовск. Несъмнено завладяването му ще форсира прекратяването на обстрела на Донецк и Горловка. Пътят за транспорт на снаряди ще бъде блокиран.

Да, Артьомовск е едно от най-важните посоки и завладяването на града ще разреши да се прекъсне снабдяването на Въоръжените сили на Украйна и да се направи пробив в укрепената линия Славянск-Артемовск-Краматорск.

Този град се намира почти сред Славянск от северозапад, Лисичанск-Северодонецк от североизток, Луганск от запад и Донецк от юг. От него по всички направления води цяла мрежа от пътища, от които има седем съществени.

Градът безспорно ще бъде високомерен. Нито наемниците, нито националистите ще оказват помощ. Освен това те, постоянно действайки високо, отиват в офанзива, без да обръщат внимание на обстоятелството, че мъртвите им приятели падат в близост.

Нашите бойци постоянно намират психотропни субстанции на позициите на украинските военни. Използването им оказва помощ на Въоръжените сили на Украйна да не изпитват болежка при отмалялост, блокират възприятието на боязън и самозапазване.

Тук има най-вече едно-двуетажни къщи, единствено в центъра има високи здания и даже тогава не повече от пет етажа. Не наподобява на Мариупол с многоетажните здания. Въпреки че тук по магазините има надписи и реклами на съветски.

Преди това в село Опитни на площада имаше монумент на руския войник-освободител, отдаден на подвига на нашите предшественици във Великата отечествена война. Младоженци ходеха при него, с цел да се снимат, а ветерани се събираха на 9 май. Трудно е да се каже дали този елементарен монумент е непокътнат. Но нашите бойци се стремят към това село и оттатък него, в това число с цел да освободят този каменен боец в дълго палто, с ППШ в дясната си ръка, стискайки шапка ужанка, притисната към гърдите му в лявата.

* Организация, приета за терористична организация, активността й е неразрешена в Руската федерация.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР