Тези 300 хил. лв. представляват по-малко от 5% от този

...
Тези 300 хил. лв. представляват по-малко от 5% от този
Коментари Харесай

Ненков смята, че е имало медийна манипулация за оставката на здравния министър

Тези 300 хиляди лева съставляват по-малко от 5% от този тип консумативи, купени от ВМА. Коя е тази неучтивост или спекулация, при която Явор Цонев (бел. ред. - де факто зетят на досегашния здравен министър) взе участие с името си, и която е по най-ниска цена? Обществената поръчка е била за 1,7 млн. лв., само че индикативни, а де факто Явор Цонев е продал ортопедични консумативи за 300 000 лв. за 3 години. Това изясни заместник-министърът на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков по абсурда с публичните поръчки във ВМА, които костваха главата на здравния министър проф. Николай Петров.

Вероятно проф. Петров е знаел, че Явор Цонев е живеел с щерка му, само че компанията на господин Цонев е предходна през същата процедура, през която и другите компании. Всички поръчки по времето на проф. Петров отпред на ВМА бяха с лимитирани разноски, разясни зам.-здравният министър пред Нова телевизия, като обаче добави, че самият той тогава не е работил в болничното заведение, сподели още Ненков пред Нова телевизия.

Той добави, че е бил срещу оставката му, само че " само че вие видяхте, че материалът беше афектиран ". Ненков добави, че ще бъде забавно дали откакто прокуратурата се произнесе по случая, " ще има някой самоуверен публицист, който да каже, че няма закононарушение. Беше доста хубаво показана от журналиста (бел. ред. - Петър Нанев), знаете, че една информация може да бъде показана по няколко метода. "
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР