Тези 12-волтови автомобилни батерии под капака на всяка бензинова или

...
Тези 12-волтови автомобилни батерии под капака на всяка бензинова или
Коментари Харесай

Може ли електрическа кола да подаде ток на автомобил с ДВГ, за да запали

Тези 12-волтови автомобилни акумулатори под капака на всяка бензинова или дизелова кола няма да устоят постоянно. Симптоми като мигащи светлини в кабината или фарове, мъчно пускане или мощна разяждане на клемите, всички сочат към слаб или отпаднал батерия на автомобила. И когато батерията се изтощи изцяло, би трябвало да стартирате мотора, с цел да се движите още веднъж. Всичко, от което се нуждаете, е порядъчен комплект кабели и автомобил донор, оборудван със здрав батерия.

Но какво ще стане, в случай че колата донор е електрическо транспортно средство?

Може ли да възпламени кола, задвижвана от ДВГ, в случай че получи искрата от електричка? Краткият отговор е не. Малко по-дългият е, че това е ужасна концепция. Електрическите коли също имат 12-волтова батерия като бензиновите коли, само че я употребяват за друга цел.

В ДВГ автомобил акумулаторът главно зарежда стартера, като черпи към 250 ампера ток за три секунди, с цел да започва мотора. Но в електрическото транспортно средство 12-волтовата батерия зарежда главно бордовия компютър, системите за диагностика и други аксесоари като алармата и централното заключване. Той също по този начин включва високоволтовия пакет акумулатори, ситуиран под пода.

12-волтовата батерия в множеството нови електрически транспортни средства не може да се оправи с големите токове, нужни за пускане на мотор с вътрешно горене.

Така че е най-добре да държите електрическите коли надалеч от кабелите даже при незабавни случаи.

Може да се получи щета в електрическия автомобил и гаранцията му ще бъде анулирана.

Но какво ще стане, в случай че е противоположното? Ами в случай че 12-волтовата батерия на електрически автомобил почине? Бихте ли могли да употребявате кола с ДВГ, с цел да стартирате 12-волтовата EV батерия? Отговорът е „ да “ и процесът е сходен на стартирането на бензинова кола.

Уверете се, че паркирате транспортните средства близо, само че без да се допират. Хванете кабелите, прикрепете аления позитивен (+) кабел към позитивния (+) извод на разредената батерия и свържете другия край към позитивния (+) извод на батерията донор. След това прикрепете черния негативен (-) кабел към негативния (-) извод на батерията донор, преди да свържете другия край към негативна (-) точка на заземяване на изтощената батерия. Стартирайте донорното транспортно средство, оставете го да работи на луфт за две до пет минути и пробвайте да стартирате електрическия автомобил. Последната стъпка е да премахнете кабелите в противоположен ред. Започнете, като изключите негативния преди позитивните проводници, с цел да избегнете проблеми.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР