Тейлър Фриц заяви, че очаква с нетърпение първия сблъсък между

...
Тейлър Фриц заяви, че очаква с нетърпение първия сблъсък между
Коментари Харесай

Тейлър Фриц: Очаквам с нетърпение мача срещу Алкарас


Тейлър Фриц съобщи, че чака с неспокойствие първия конфликт сред него и Карлос Алкарас. Двамата ще се изправят един против различен на четвъртфинала в Маями, като дуелът е трети в програмата и ще стартира не преди 02:00 ч. българско време. Световният №10, който ще се стреми да доближи до първия си полуфинал във Флорида, даде изявление за уеб страницата на Miami Open, в което показа усещанията си от тазгодишния шампионат и разяснява идната борба с водача в ранглистата.

„ Кортовете в Маями са доста бързи и не можеш да си разреши да загубиш централизация даже за момент. В такива условия положителният начален удар е доста значим, защото с негова помощ можеш да спечелиш голям брой лесни точки и да владееш самодейността. Стремя се към по-кратки разигравания, с цел да не прахосвам доста сила на корта. Когато началният ми удар не е добър, цялата ми игра страда и изгубвам убеденост. В противоположен случай обаче ми е доста елементарно да сортирам ударите си и да намирам верните от тактическа позиция решения. Нивото ми в Маями е доста по-високо спрямо това, което демонстрирах в Акапулко и Индиън Уелс, като съм доста удовлетворен най-много от напредъка във връзка с офанзивите с бекхенд “ – разяснява първата ракета на Съединени американски щати.

Фриц съобщи, че постоянството е жизненоважно в тениса и неговата липса е главната причина голям брой надарени играчи да не съумяват да реализират триумфи на най-високо равнище.

„ Едно от нещата, което е проблем за голям брой надарени играчи, е неспособността да поддържат високи резултати в нескончаем интервал от време и да не демонстрират съществени съмнения в представянето си. Точно това е аспектът, в който прогресирах най-вече от началото на предходната година. Чудесно е, че в доста мачове мога да надвивам даже в случай че не демонстрирам най-хубавото от себе си. Миналата година беше много по-различно – знаех, че във всеки шампионат възможностите да печеля купата и да отпадна в първи кръг са съвсем идентични. Сега съм доста по-солиден и се надявам да продължа по този метод “.

На въпроса какви са упованията му за идния конфликт с Карлос Алкарас, роденият в Санта Фе тенисист отговори „ Ясно ми е, че мачът ще е доста тежък от физическа позиция. Алкарас ще ме притисне до лимита на опциите ми, тъй че би трябвало да покажа най-хубавата си игра, в случай че желая да победя. Той е един от най-бързите играчи в Тура и сигурно ще ме затрудни оптимално във всяко едно разиграване. Въпреки това обаче съм доста разчувствуван да се изправя против него. Не сме играли до момента и мисля, че ще е занимателно. Много хора чакат с неспокойствие този мач и аз несъмнено съм измежду тях “ – приключи Фриц.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: изкуствен интелект и Григор Димитров
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР