Тейлър Фриц преди точно една година безспорно изпита най-големите емоции

...
Тейлър Фриц преди точно една година безспорно изпита най-големите емоции
Коментари Харесай

Актуалният шампион оцеля: 20-годишният Шелтън остана на 2 гейма от сензацията в ИУ

Тейлър Фриц преди тъкмо една година несъмнено изпита най-големите страсти в досегашната си кариера, откакто на Мастърса в Индиън Уелс, провеждащ се в родната му Калифорния, извървя целия път до купата, надигравайки във финала Рафаел Надал, с което постави завършек на серията на Матадора от 20 следващи победи на старта на 2022-ра. Американецът през актуалната седмица се завръща назад на обичания си шампионат в Тура в ролята на защитаващ първенец, като още в откриващия акцията си мач трябваше да премери сили с надарения си съотечественик Бен Шелтън, трансформирал се в изненадата на Аустрелиън Оупън с достигането си до четвъртфиналите.

20-годишният левичар към този момент завоюва първия си мач на надпреварата в пустинния град, откакто надделя Фабио Фонини и беше напът да сервира сензацията през днешния ден, печелейки дебютния сет против четвъртия подложен в схемата, само че в последна сметка международният номер 5 резервира самообладание и реализира цялостен поврат, пристигнал за близо два часа игра - 4:6 6:4 6:3. Следващото тестване пред Фриц по пътя към отбрана на трофея му се явява привидно по-безобидно в лицето на 30-ия подложен Себастиан Баез.

Напълно съгласно упованията, началният удар беше основно настоящото лице на корта още от дебютните минути на американското дерби, като всеки от двамата домашен представители засвидетелства уменията си в офанзивния вал на играта. Вървейки гейм за гейм в резултата, Фриц поведе с 40:0 и крайният излаз на подаването му изглеждаше превдварително решен, само че точно този миг на подценяване изигра неприятна смешка на първата ракета на " янките ", чието показване претърпя цялостен провал и той загуби идващите девет точки, при което четвъртфиналистът от Мелбърн поведе с пробив. Оттам насетне ръката на 193-сантиметровия левичар не трепна нито за момент, като той пласираше по впечатляващ метод първия си сервис и се поздрави с триумфа в откриващия сет.

Втората част образно ни показа началните удари на двамата американци в цялостния им искра, като никой от тях не успяваше да се снабди с брейкбол и незабелязано се стигна до 4:4, когато 20-годишният колежански първенец се намираше на единствено два гейма от това да детронира първенеца в шампионата. Това беше и моментът, когато международният номер 41 позволи известни съмнения в играта си, пресилвайки неколкократно ударите си, като ги изпрати в навън и Фриц не покача втора покана, с цел да насочи цялостния си фокус към това да търси пробив и желанието му да е нападателен даде претенции от него резултат, откакто той осъществя дебютния си брейк за мача и изравни резултата в обособените сетове.

С това си деяние защитаващият първенец възвърне напълно позицията си на корта за старта на решителната трета част, като неточностите в играта му се " изпариха " и той имаше комфорта да пресира сервиса на младия си съотечественик. С всеки минал гейм, напрежението безспорно се покачваше, като в играта на нерви Шелтън се оказа некадърен да се надлъгва с четвъртия подложен в схемата и скоропостижно международният номер 5 проби за 4:2 в своя изгода, като оттова насетне дирижираше необезпокоявано протичащото се и постави точка на разногласието в първия си мач при отбраната на оценката си в " Златния щат ".

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР