ТЕЦ-овете и тяхната дейност са били обект на внимание на

...
ТЕЦ-овете и тяхната дейност са били обект на внимание на
Коментари Харесай

Крум Зарков: Съдебната реформа е по-важна от самото правителство

ТЕЦ-овете и тяхната активност са били обект на внимание на българските институции. Защо не са създали нищо, в случай че има злоупотреби, е обоснован въпрос. Това сподели служебният министър на правораздаването Крум Зарков в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Европрокуратурата проверява корист с европейски средства - в тази ситуация става дума за пазара за парникови излъчвания, който е една от основните климатични политики на Европа. „ Ако някой се е опитвал да спести от него, в този момент Европрокуратурата работи. Това, което прави Европейската прокуратура, доколкото съм осведомен, е да изследва в елементи сигнали за машинация на избрани ТЕЦ-ове. Не става дума за политиката, енергетиката като такава. Става дума за битка с машинация и за нелегално обогатяване ", разясни Зарков.

Изборът на български европейски делегирани прокурори по думите му не върви безпрепятствено. Към момента са запълнени 9 места от квота от 15 прокурори. Трима от тях обаче са напуснали, посочи Зарков. Той добави, че е в контакт с европейския основен прокурор по въпроса.

Съдебната промяна е по-важна от самото държавно управление, съобщи Крум Зарков. „ Съдебната промяна значи правова страна, т.е. всяко едно държавно управление и всяка институция да бъде вкарано в границите на правилото за господство на закона. Надявам се да се сформира болшинство, което доста бързо да предприеме значимите стъпки на този стадий. Те са обрисувани в закони, които служебното държавно управление внася и в предходното Народно събрание, ще ги внесе и в този. Ние ще свършим нашата работа, уповавам се идващото Народно събрание - също ", разяснява той.

Законопроектът за надзор на основния прокурор ще бъде показан в същия му тип и на идващия парламент, съобщи Зарков. „ Непрекъснато сме в връзка и с Европейска комисия, идната седмица ще излезе мнение и на Съвета на Европа. Вслушахме се и в някои от техническите рецензии на висшите съдии, които отрязваме, само че законопроектът, неговата философия и правила са същите. Служебното държавно управление ще направи по този начин, че този закон ще бъде на банките на народните представители, когато те встъпят в своята служба. Надявам се да го одобряват, тъй като това ще ни обезпечи основна крачка напред и ще даде явен знак, символен знак на българите, че няма никой над закона ", акцентира правосъдният министър.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР