ТЕЦ Марица-изток 2 ще разполага с обща годишна квота за

...
ТЕЦ Марица-изток 2 ще разполага с обща годишна квота за
Коментари Харесай

Определиха колко ток ще произвежда ТЕЦ Марица-изток 2 до юни 2022 г.

Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " ще разполага с обща годишна квота за произвеждане на 1 млн. MWh електрическа енергия за контролирания пазар, оповестяват от Министерството на енергетиката.

Квотата е за идващия регулаторен интервал от 1 юли 2021 година до 30 юни 2022 година

Министърът на енергетиката Андрей Живков подписа заповед, с която се дефинира това количество за наложително изкупуване от публичния снабдител за контролирания пазар.

Заповедта е стимулирана с осъществяване на решение на Народното събрание от 31 януари 2020 година, което задължава Министерския съвет да предприеме ограничения, за д а не се допусне преустановяване или ограничение на индустриалния потенциал на въглищните топлоелектрически централи от групата на Българския енергиен холдинг.
 Янев: Топлоелектрическа централа
Янев: Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " ще работи на минимална мощ

Само страната не може да оказва помощ. Мениджмънтът на централата би трябвало да търси пазарни правила

В Министерството на енергетиката са постъпили мнения от изпълнителните шефове на Националната електрическа компания и Електроенергиения систематичен оператор по отношение на н еобходимостта от гарантиране на надеждната работа, сигурността и устойчивостта на електроенергийната система на страната , което поражда нужда от поддържане на работоспособността на Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 ". Определянето на годишна квота за топлоелектрическата централа дава отговор на тази нужда.

От МЕ разясняват, че това е краткосрочна мярка, която да подсигурява работата на ТЕЦ-а в идващия едногодишен интервал и да обезпечи плавна промяна поради екологичните условия и икономическите действителности, свързани с високоемисионните на Следствен отдел към окръжна прокуратура 2 производители.
 Служебното държавно управление пуска Топлоелектрическа централа „ Марица Изток “ 2 и след 1 юли
Служебното държавно управление пуска Топлоелектрическа централа „ Марица Изток “ 2 и след 1 юли

КНСБ уточни, че работи половината централа и казусът е доста изчерпателен

От ведомството показват, че преходът към по-екологични производства в комплекса " Марица изток " ще се случи гладко посредством потребление на разнообразни принадлежности, предоставени от Европейската комисия - Националния проект за възобновяване и резистентност, фондът за обективен преход и други.

Освен това Министерството на енергетиката е предложило включване в Плана за възобновяване и резистентност на планове за газифициране на производствата в региона, като и такива за създаване и въвеждане на нови мощности за зелена сила. Това ще обезпечи небосвод за развиване на комплекса според провокациите на Зелената договорка и ще окаже позитивно влияние върху цялата група на БЕХ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР