ТЕЦ Контур Глобал Марица-изток 3 преминава към сезонен принцип на

...
ТЕЦ Контур Глобал Марица-изток 3 преминава към сезонен принцип на
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица-изток 3 съкращава 30% от персонала си

ТЕЦ " Контур Глобал Марица-изток 3 " минава към сезонен принцип на работа. Централата ще резервира по-голямата част от служащите и чиновниците си. В същото време обаче 30% от личния състав ще бъде скъсен, оповестява БНР.

В Топлоелектрическа централа " Контур Глобал Марица- изток 3 " работят 450 души. Около 160 от тях ще изгубят работата си.

Изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа " Контур Глобал Марица-изток 3 " Васил Щонов показва, че освободените чиновници ще получи обезщетение, двойно от тези, които се изплащат при безработица в страната.

Средно по 9 месеца обезщетение ще бъдат дадени на съкратените чиновници. В допълнение към програмата за обезщетения на компанията освободените чиновници ще имат право и на седем цялостни месечни работни заплати разясняват от сдружението.

Щонов добави, че американската компания има дълготраен интерес към българския пазар. По думите му се проучва опцията за съществени вложения в региона на фотоволтаичните паркове и в система за предпазване на сила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР