ТЕЦ Бобов дол няма да спира работа заради огнището от

...
ТЕЦ Бобов дол няма да спира работа заради огнището от
Коментари Харесай

ТЕЦ "Бобов дол" няма да спира работа заради коронавируса

Топлоелектрическа централа " Бобов дол " няма да стопира работа поради огнището от ковид

Ситуацията с установеноот огнище от корона вирус в електромеханичния завод в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " е овладяна и централата няма да стопира работа, сподели за БНР изпълнителният шеф на сдружението инж.Емил Христов. Има десетки хора под карантина, както и в отпуск, само че това не основава проблеми в работата на централата. И от РЗИ в Кюстендил разясниха за Националното родио, че казусът с откритите с позитивна проба от Covid-19 15 души в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " е под надзор.

В централата са подхванати нужните ограничения - дезинфекциране, прилагане на защитни средства, съблюдаване на отдалеченост за неразпространението на болестта.

Изпълнителният началник на централата инж. Емил Христов сподели:

" Овладяваме обстановката. Спокойно, без суматоха. На един блок работим. Нормално е всичко за момента. Има много хора в отпуск, има и под карантина, само че работим ".

Инж.Христов удостовери излязлата през вчерашния ден информация, че c пиcмo дo глaвния пpoĸypop Ивaн Гeшeв е декларирано нaмеpениe централата дa cпpе гopeнeтo нa неpеглaмeнтиpaни oтпaдъци, което би трябвало да значи, че за гориво ще се употребяват единствено въглища и биомаса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР