ТЕЦ Бобов дол има три месеца да получи разрешителни за

...
ТЕЦ Бобов дол има три месеца да получи разрешителни за
Коментари Харесай

ТЕЦ „Бобов дол” ще може да гори отпадъци едва след 3 месеца

ТЕЦ „ Бобов дол ” има три месеца да получи разрешителни за горене на боклуци. Ако не го създадат, ще спрат горенето, разгласи министърът на околната среда и водите Емил Димитров след срещата с премиера Борисов в Министерския съвет.

Изказването му идва ден, откакто прокуратурата влезе в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол ” поради следствие за закононарушение срещу националното здраве и околната среда. Разследващите ревизираха сигнал на територията на централата и засекли горенето на рискови боклуци. На място пристигна персонално и новият министър на околната среда и водите Емил Димитров.

„ Не е открито превишаване на нездравословните излъчвания. Качихме хора на комина. Към този миг има станции, които мерят нездравословните излъчвания ”, увери екоминистърът.

„ Казах им да се ориентират към прекъсване на тази мощ, до момента в който не получат позволение, само че те са на друго мнение, ще се забележим в съда. Със сигурност ще има насилствена административна мярка, тази мощ ще бъде спряна и до момента в който не си приведат всичките съоръжения в ред, не ги лицензират, не ги сертифицират и не получат съответното позволение, няма да работят ”, съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР