ТЕЦ Бобов дол е спрял работа за две денонощия заради

...
ТЕЦ Бобов дол е спрял работа за две денонощия заради
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол подновява работа след две денонощия планов ремонт

Топлоелектрическа централа " Бобов дол " е спрял работа за две денонощия поради планувани поправки, като от тази заран е пуснат единият блок с мощ 150 мегавата. Това заяви изпълнителният шеф на електроцентралата Любомир Спасов пред БНР по отношение на изказвания че тя не е работила поради разположената в близкото Големо село мобилна измервателна станция за нездравословни излъчвания.

По думите му в последните две-три години Топлоелектрическа централа " Бобов дол " стопира работа няколко пъти поради ниските цени на електрическата енергия на борсата. Сега обаче не това е повода. " Готвим се за сериозна ремонтна стратегия. Нямаме терзания от станцията в Големо село, тъй като, доколкото знам, все още не са ни алармирали за някакви отклонения ", изясни Той.

Доставени са от Италия цялото съоръжение за потребление на синьо гориво в теца и нужните уреди за създаване на връзка с магистралния газопровод България-Северна Македония. Трасето ще е с дължина към 2 километра. Чака се да бъде издадено на позволение за създаване на газоразпределителна станция, за която към този момент има избран терен и утвърден проект.
 Топлоелектрическа централа
Топлоелектрическа централа " Бобов дол " спря работа за 72 часа

Ниските цени на тока на борсата трансформират работата на централата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР