ТЕЦ AES Гълъбово произведе 40% повече електроенергия през септември 2020

...
ТЕЦ AES Гълъбово произведе 40% повече електроенергия през септември 2020
Коментари Харесай

ТЕЦ AES Гълъбово произведе 40% повече електроенергия през септември 2020 г. спрямо същия период през миналата година

ТЕЦ AES Гълъбово създаде 40% повече електрическа енергия през септември 2020 година в съпоставяне със същия месец на 2019 година Най-модерната въглищна централа в България е генерирала близо 190 000 МВтч. електрическа енергия през септември тази година против 136 000 МВтч. година по-рано. Това демонстрира разбор на индустриалните резултати на Топлоелектрическа централа AES Гълъбово.
Общо за деветмесечието на 2020 година - от януари до септември, Топлоелектрическа централа AES Гълъбово е произвела близо 2 млн. МВтч. електрическа енергия. Произведеното количество електрическа енергия от най-екологичната въглищна Топлоелектрическа централа в България за деветмесечието на 2020 съставлява 7% от общото електропотребление в страната, което още веднъж демонстрира основната роля на Топлоелектрическа централа AES Гълъбово за българската енергийна система.

Припомняме, че на площадката на Топлоелектрическа централа AES Гълъбово се извършва проект със строги ограничения за попречване разпространяването на COVID-19 и запазване живота и здравето на чиновниците на централата и на сътрудниците, с които работим. Благодарение на подхванатите ограничения електроцентралата работи без спиране от началото на изключителното състояние поради пандемията от ковид в България до през днешния ден и по този начин продължава да подсигурява енергийната сигурност за страната.

За AES България
AES участва от 2001 година в България и е най-големият вложител в енергийния бранш за последните 30 години с инвестиции, надхвърлящи 3,2 милиарда лв.. AES България е притежател на най-новата и съвременна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа AES Гълъбово, на Съоръжението за депониране на боклуци от употребата на централата край село Обручище, както и е мажоритарен притежател на AES Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „ Свети Никола ”, край Каварна.
За да научите повече, посетете. Последвайте AES България във Фейсбук: и Youtube:.
За ЕЙ И Европейски Съюз
Корпорацията AES (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която е включена в листата Fortune 500. Ние осигуряваме налична и устойчива сила в 14 страни посредством разнороден портфейл от разпределителни компании, както и посредством топлоелектрически централи и планове за възобновими енергийни източници. Нашите чиновници са отдадени на концепцията да реализират високи оперативни резултати и да дават отговор на изменящите се потребности от сила в света. Приходите ни за 2019 година са 10 милиарда $, а ние притежаваме и управляваме общо 34 милиарда $ в общи активи.
За да научите повече, посетете. Последвайте AES в Twitter тук:.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР