ТЕЦ „Марица-3“ няма да възобнови работа въпреки решението на РИОСВ-Хасково

...
ТЕЦ „Марица-3“ няма да възобнови работа въпреки решението на РИОСВ-Хасково
Коментари Харесай

Министър Сандов: ТЕЦ „Марица-3“ няма да възобнови работа

ТЕЦ „Марица-3“ няма да възобнови работа макар решението на РИОСВ-Хасково активността да бъде обновена, съобщи министърът на околната среда Борислав Сандов.

Той сподели, че представител на централата е упражнил напън и е сложил ултиматум на шефа на РИОСВ-Хасково Наталия Пачеманова, с цел да бъде издадено първото решение за стартирането на предприятието.

Топлоцентралата беше затворена на 21 април поради замърсяване на въздуха.

„Било е ултиматум. Имаме цялостна инспекция по въпроса. Аз желая да защитя шефа, тъй като същият този шеф, може да си визиите на какъв напън е бил подложен и преди да издаде предходното решение, евентуално и в този момент. Аз съм подготвен да я защитя оптимално.“

Борислав Сандов направи коментара, откакто по-рано през днешния ден бе анулиран митинга на чиновници на централата, в която работят към 300 души, пред министерството.

Министър напомни, оповестеното решение на съда на Европейски Съюз. В него се показва, че България не е изпълнила отговорностите си по инструкция на Европейски Съюз за качеството на атмосферния въздух.

Страната ни е застрашена от финансови наказания поради превишени равнища на серен диоксид в целия Югоизточен регион

„България е наказана за наднормени равнища и редовно нарушаване през последните години във връзка с серния диоксид в Югоизточен регион. Това е първо решение, то е установително. Но на процедура по тази наказателна процедура следва Европейската комисия да откри дали сме прекратили това нарушение“
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР