Тетрадки с имена и парични суми срещу тях за покупки

...
Тетрадки с имена и парични суми срещу тях за покупки
Коментари Харесай

МВР с акция срещу купения вот, иззеха тетрадки с имена от магазини в Сливенско и Монтанско

Тетрадки с имена и парични суми против тях за покупки на вересия са били конфискувани от три магазина в Твърдица и един в Сливен . Това оповестиха от пресцентъра на регионалната полиция. 

Действията са поради съмнения за следен избор.

Извършени са инспекции в заложни къщи, компании за бързи заеми и търговски обекти в Сливен и Твърдица. При предходните избори през март в сливенския кв. " Надежда " бяха открити описи с имена и посочени суми против всяко от тях, както и петцифрена сума пари.

При сходна акция в търговски обект в Монтанското село Безденица служителите на реда иззеха два бележника с изписани на ръка имена на локални хора. В тях е имало и копие на прелиминарен изборен лист, с думи върху него. Иззети са още седем листа, представляващи примерни бюлетини с отразени с химикал претендент и преференция за избрана политическа партия.

По сигнал при друга инспекция през вчерашния ден беше формирано следствие за пазаруване на гласове в село Мърчево, община Бойчиновци. Там бяха открити три тетрадки и два бележника с изписани в тях имена на хора и против тях парични суми.

От началото на акцията досега в Министерство на вътрешните работи са получени 1450 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите, оповестиха от ведомството.

От министерството припомнят, че всеки може да заяви за нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са съотносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл [email protected], както и на особено отворените телефонни линии и електронни пощи по места в съответните регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.

До 10:00 ч. на 29 октомври звената „ Български документи за идентичност " в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и ОДМВР са издали 99 удостоверения на жители за практикуване правото им на глас. От 24 октомври досега те са 972.

От началото на изборната акция досега са формирани 158 досъдебни производства (45 бързи и 113 по общия ред), от тях 139 са за нарушение на политическите права на жителите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР