Тетевенските села Глогово и Градежница държат първенството по паднал дъжд

...
Тетевенските села Глогово и Градежница държат първенството по паднал дъжд
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в Тетевенско

Тетевенските села Глогово и Градежница държат шампионата по паднал дъжд в понеделник вечерта - 100 литра на квадратен метър, което наложи обвяването на бедствено състояние след незабавно съвещание на Общинския спешен щаб в Тетевен.
"Основните провали са в две махали в Глогово, където към 300 души са откъснати от селото ", сподели кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджиева.
Прелялата река Вит безмилостно нахлу и в 15 семейства в с. Градежница във вторник към 5 часа сутринта. Стопаните бяха събудени от мътните вълни, унищожаващи покъщнината им, заяви кметът на селото Свилен Чернин.
След изобилните превалявания бе прекратено електрозахранването в Глогово, вода също няма поради разкъсан тръбопровод. Но пък всички къщи в двете села са били отводнени, защото 3 екипа на пожарните в Тетевен и Ловеч са работили без спиране. Друг екип е почиствал шахтите в Тетевен.
"Предприехме незабавни ограничения за речното корито на Вит - направени са насипи. Освен това сред Глогово и Градежница са се задействали свлачища - там също се работи. Свързахме се с БЧК, които ще осигурат хранителни артикули и вода за хората ", добави доктор Бояджиева. Тя и регионалният шеф Георги Терзийски неотложно посетиха двете бедстващи села. Присъствието им там бе признато като знак, че всичко ще се оправи по най-бързия метод.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР