Тестват ибупрофен при лечение на коронавируса във Великобритания. Екип на

...
Тестват ибупрофен при лечение на коронавируса във Великобритания. Екип на
Коментари Харесай

Тестват ибупрофен при лечение на пациенти с коронавирус

Тестват ибупрофен при лекуване на ковид във Англия. Екип на King`s College London потвърждава с проби, че лекарството, което е противовъзпалително и болкоуспокояващо, може да лекува усложнения с дишането.
Надяват се, че евтиното лекуване може да защищити пациентите, инфектирани с ковид от интубиране, написа БГНЕС.
В тестовият развой, наименуван „ Liberate ”, половината от пациентите ще получават ибупрофен в допълнение към нормалните грижи.
При тестванията ще се употребява специфична формула на ибупрофена, а не елементарните таблетки, които хората могат да си купят от аптеките.
Проучванията при животни потвърждават, че лекарството може да облекчава синдром на изострен респираторен дистрес - едно от тежките затруднения след заразяване с COVID-19.
Проф. Митул Мехта, един от експертите в King`s College London, съобщи: „ Трябва да създадем тестванията, с цел да покажем, че доказателствата подхождат на упованията ни ”.
В началото на пандемията имаше някои опасения, че ибупрофенът може да утежни положението на инфектираните, които имат леки признаци.
Те бяха засилени, когато френският здравен министър съобщи, че приемането на нестероидни противовъзпалителни средства, като ибупрофен, може да утежни инфекцията и посъветва пациентите вместо това да одобряват парацетамол.
* Информация: BBC.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР