Тестването за грип помага на лекарите да предпишат целево лечение

...
Тестването за грип помага на лекарите да предпишат целево лечение
Коментари Харесай

Лекар с важна препоръка за лечението на грипа

Тестването за грип оказва помощ на лекарите да предпишат целево лекуване за този вирус, а посредством стартирана в точния момент терапия не се стига до затруднения. Това описа общопрактикуващият доктор доктор Станислава Крайселска. По думите ѝ след Нова година през кабинета ѝ в София са минали над 200 пациенти с остри респираторни болести.

Д-р Станислава Крайселска предлага на пациентите си със признаци да си купят смесен тест за коронавирус и грип, с цел да им бъде предписано целево лекуване при положение на грип. За нетествалите се лекуването е симптоматично.

„ Да, клиничната картина е на грип, само че аз го нямам потвърден. Да, 39 градуса са, да, ненадейно, както споделят „ все едно влакът ме е прегазил “, с раздразнение в очите, фотофобия, една кашлица, внезапно, ненадейно утежняване. Но при условия, че аз го нямам потвърден, не мога просто да дам вярното лекуване “, сподели тя пред БНР.

От здравното министерство разпространиха информация за разликите сред простуда, грип и Covid-19, като подчертаваха върху това, че човек със признаци би трябвало да потърси персоналния си доктор и че вирусните инфекции не се лекуват с антибиотици. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР