Тестването на хората от Банско, които бяха блокирани за две

...
Тестването на хората от Банско, които бяха блокирани за две
Коментари Харесай

Тестовете за коронавирус още не са стигнали в Банско, обяви кметът

Тестването на хората от Банско, които бяха блокирани за две седмици към момента не е почнало , стана ясно от думите на кмета на града Иван Кадев пред Bulgaria ON AIR.

" Очакваме напътствията и разпорежданията на способените органи в лицето на РЗИ. Създали сме съответната организация, уповавам се в границите на няколко дни ще се случи. Доколкото имам информация, тестванията към момента не са пристигнали . Трябваше през вчерашния ден следобяд да бъдат доставени, само че очевидно се изисква по-сериозна организация ", съобщи кметът на Банско Иван Кадев .

Градоначалникът добави, че групите, които се изследват, се дефинират от РЗИ.
 Тестване на инцидентен принцип в Банско, предлага Мангъров
Тестване на инцидентен принцип в Банско, предлага Мангъров

До момента ние не знаем нищо за имунната система

" Те имат желание да изследват първо хората, които откогато е въведено изключителното състояние, са на първа линия . Хора, които са били в директен контакт в хотелските комплекси, в ски зоната, те също ще бъдат тествани ", добави Кадев.

Вчера министър председателят Бойко Борисов съобщи пред медиите, че е разпоредил на Оперативния щаб да стартира масирано тестване в Банско. Очаква се с бързи проби да бъдат тествани 1000 души в града. На тестване подлежат хора, които са работили в туристическия бизнес през зимния сезон и хора, работили на терен по време на карантината .
 Лекар от Банско счита, че тестванията ще бъдат задоволителни
Лекар от Банско счита, че тестванията ще бъдат задоволителни

Бързите проби изследват антителата

16% от популацията на Банско са хора от рисковата група. Има подозрение, че лекарите в Банско са прикривали, че има хора със симптоматика на болест от Ковид-19. За това загатна началникът на Националния действен щаб ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски. Медиците отхвърлиха подозренията, че е укривана информация от здравните служби. Те бяха безапелационни, че са работили по разпоредбите .

" Съмнявам се персоналните лекари да са укривали случаи. Те са работили по напътствията, пуснати от Министерството на здравеопазването и РЗИ ", добави кметът на Банско.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР