Тестването на децата в училище скоро ще бъде преустановеноТова обяви

...
Тестването на децата в училище скоро ще бъде преустановеноТова обяви
Коментари Харесай

Скоро махат тестовете в училище

Тестването на децата в учебно заведение скоро ще бъде прекратено

Това разгласи здравният министър проф. Асена Сербезова по време на съвещанието на парламентарната комисия по опазване на здравето, представена от.

Редица нарушавания по публичните поръчки за тестванията за деца са открити по времето, по което здравен министър бе доктор Стойчо Кацаров, като проф. Сербезова бе изслушана от депутатите по тематиката.

По този въпрос се води следствие и от страна на познавач прокуратурата. Сред нарушаванията са липса на подписи и лице за контакт на поканите, членовете на работните групи не са попълвали данни за конфиденциалност, в някои от тях не е имало представител на ИАЛ и други

При закъснение на доставките при една от процедурите е имало смяна и на неустойките от 0.5 до 5%. Депутатът от ГЕРБ проф. Асен Балтов обърна внимание и на това, че в тези случаи, е имало опция да се контракти цена с една от компаниите от 2.4 лева за тест, вместо над 3.3 лева, за колкото се купували на процедура, кат по този метод страната е ощетена с милиони. Проф. Сербезова съобщи, че при последните поръчки са контрактувани 30% по-ниски цени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР