Тествал ли е Китай свръхзвукова ядрена ракета в Космоса? Подозренията, ...

Тествал ли е Китай свръхзвукова ядрена ракета в Космоса? Подозренията,

Тествал ли е Китай свръхзвукова ядрена ракета в Космоса?

Тествал ли е Китай свръхзвукова ядрена ракета в Космоса? Подозренията, че Пекин се включва в новата конкуренция във въоръжаването дружно със Съединени американски щати и Русия, стават от ден на ден. А повода е публикация на журнал „ Файнейшъл таймс “, съгласно която Народната република е тествала ново оръжие в земна орбита.

По информация на влиятелното списание през август Китай е изстрелял способна да носи ядрена бойна глава ракета, която е обиколила Земята, след което за малко не е достигнала задачата си.

Източници на вестника настояват, че хиперзвуковата ракета е била изведена от ракета-притежател „ Големия поход “ и че пробата е бил държан в загадка.

Този понеделник представителят на китайското външно министерство Джао Лицзян отрече пред публицисти изказванията на „ Файнейшъл таймс “.

„ Това не беше ракета, а галактически транспортен съд. Това би могло да обезпечи комфортен и на ниска цена метод за потребление на космоса от хората за мирни цели “, декларира по отношение на информацията за пробата Лицзян, представен от Би Би Си.

По думите му става въпрос за „ тестване на технология за неведнъж потребление на галактически кораби “.

Информацията за пробата макар че провокира паника в Съединени американски щати и съгласно членове на Конгреса това е знак, че Вашингтон би трябвало да се засилва или „ ще изгуби новата Студена война с Китай “.

Източник: btvnovinite.bg