Тествал ли е Китай свръхзвукова ядрена ракета в Космоса? Подозренията,

...
Тествал ли е Китай свръхзвукова ядрена ракета в Космоса? Подозренията,
Коментари Харесай

Тествал ли е Китай свръхзвукова ядрена ракета в Космоса?

Тествал ли е Китай свръхзвукова нуклеарна ракета в Космоса? Подозренията, че Пекин се включва в новата конкуренция във въоръжаването дружно със Съединени американски щати и Русия, стават от ден на ден. А повода е публикация на вестник „ Файнейшъл таймс “, съгласно която Народната република е тествала ново оръжие в земна орбита.

По информация на влиятелното издание през август Китай е изстрелял способна да носи нуклеарна бойна глава ракета, която е обиколила Земята, след което за малко не е достигнала задачата си.

Източници на вестника настояват, че хиперзвуковата ракета е била изведена от ракета-носител „ Големия поход “ и че пробата е бил държан в загадка.

Този понеделник представителят на китайското външно министерство Джао Лицзян отхвърли пред публицисти изказванията на „ Файнейшъл таймс “.

„ Това не беше ракета, а галактически транспортен съд. Това би могло да обезпечи комфортен и на ниска цена метод за потребление на космоса от хората за мирни цели “, декларира по отношение на информацията за теста Лицзян, представен от Би Би Си.

По думите му става въпрос за „ тестване на технология за неведнъж потребление на галактически кораби “.

Информацията за теста обаче провокира паника в Съединени американски щати и съгласно членове на Конгреса това е знак, че Вашингтон би трябвало да се засилва или „ ще загуби новата Студена война с Китай “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР