Tестовите автомобили вече се движат по обществените пътища, а ние

...
Tестовите автомобили вече се движат по обществените пътища, а ние
Коментари Харесай

Новата Dacia Duster ще се появи през 2024 г. с подобрена проходимост

Tестовите коли към този момент се движат по публичните пътища, а ние поглеждаме оттатък камуфлажа идния наличен SUV Dacia

Светлин Желев преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 21:21 | 11.04.2023

Майката на Мъск: Когато му отивам на посетители, дремя на матрак или одеяла на земята, или пък в гаража

ПрепоръчаноДаниел Маринов - 19:53 | 15.04.2023

Опасен Android малуер проникна в 60 Гугъл Play приложения със 100 млн. изтегляния

АвтомобилиИван Давидов - 9:46 | 13.04.2023

10 горчиви истини за електрическите коли

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Dacia се приготвя да разкрие обновеното трето потомство на Duster, който ще бъде един от най-достъпните и способни SUV коли в продажба.  През 2024 година новият вседеход ще премине от остарялата платформа B0 към CMF-B, употребена от неговите братовчеди кросоувърите Renault Captur и Nissan Juke.

Освен че дава обещание обилни усъвършенствания в усъвършенстването на возията и опаковката, новата механика ще поеме и първия хибриден задвижващ елемент на Duster. Моделът ще бъде преосмислен с по-голям акцент върху капацитета му, ориентиран към интензивност, с цел да се ускори преимуществото му пред електрически Jeep Avenger, Mini Aceman и Ford Explorer.

Предстоящото трето потомство на автомобила ще получи доста по-значително ободряване на дизайна спрямо второто, като ще почерпи ентусиазъм от добре признатата идея Bigster и ще вкара редица характерности, които могат да се трансфорат в отличителни белези на новото потомство на Dacia.

На този стадий най-очевидни са новата предна решетка с ламели и LED фаровете. Очаква се също по този начин Duster да бъде облечен с емфатичен пакет от облицовки, който да загатва за характера му. Обърнете внимание и на солидните, функционални решетки на покрива и разтворените странични огледала, които подсказват, че към вариантите ще бъде прибавен нов непрозрачен бронзов цвят.

Заснет от фотографите на Autocar, бюджетният SUV показва по-кутиеобразен дизайн, сходен на своя другар Renault Austral, само че с по-плоска предница. Появява се и новата по-елегантна лицева част на Dacia, която беше въведена в цялата гама като част от мини фейслифтинга предходната година.  Новият Duster ще последва своите прародители и ще служи като един от най-способните и налични 4×4 SUV на пазара. Със сигурност късите надвеси на прототипа, нарасналата височина на возене, огромните гуми и мощният контур подсказват, че проходимостта ще бъде приоритет.

Понастоящем няма коли със задвижване на четирите колела, основани на архитектурата CMF-B, тъй че следва да забележим по какъв начин Dacia ще добави задвижващ заден мост, без това да се отрази неподходящо на цената и външния тип.

Продуктовият началник Жулиен Фери съобщи по-рано пред Autocar, че новият автомобил ще „ резервира рецептата “ на своя предходник, само че ще я „ актуализира “, като допуска, че опцията за неотложно превключване сред режимите 2WD и 4WD ще се резервира, както и първата мудна предавка  и общоприетият надзор на спускането по надолнище.  По време на автомобилното ревю в Париж предходната година шефът на дизайна Дейвид Дюран съобщи пред медиите, че Duster ще получи необятен интериор и модулна система за предпазване на покрива, в която може да се сложи даже палатка.

Той сподели: „ Това ще е добър автомобил, който ви разрешава да вършиме всичко друго. Обичам да споделям, че имаме притежатели на Jogger с планински колела от въглеродни нишки, които са по-скъпи от техния автомобил. Но те влагат всичките си пари в него, след което имат съвършения автомобил, с който могат да отидат на всички места, и това е духът, който желаеме да прокараме за нашите коли. “

Той добави: „ Разработваме аксесоари, всичко, което може да помогне. Превръщаме Dacia в най-хубавата марка, която да подкрепя тези действия. Да бъдем метод да вършим нещата. “

В сходство с концепцията на Dacia да дава „ всичко, от което се нуждаете, и нищо, което не ви е належащо “, салонът на новия Duster ще вземе образец от Jogger и Sandero, като ще акцентира повече на полезността, в сравнение с стила.  Той няма да бъде толкоз рисков, колкото концепта Dacia Manifesto, само че ще черпи ентусиазъм от този шоу автомобил, като включва устойчиви, трайни материали и лайсни; информационно-развлекателна система, основана на смартфон; новаторски решения за съхранение; и вероятно новата монтажна скоба YouClip на Dacia, която може да побере голям брой свързани аксесоари.

Платформата CMF-B проправя пътя за идващото потомство Duster, което ще употребява напълно хибридния задвижващ елемент на Renault Austral: 1,2-литров бензинов мотор с три цилиндъра, комбиниран с електромотор за 196 к.с.

Възможно е да се появи и Captur PHEV – с комбинирана мощ 158 к.с. на четирицилиндровия бензинов мотор с електрическо задвижване и почти 30-километров пробег на батерията с потенциал 7,5 kWh – и без подозрение някакъв тип лек хибрид ще открие гамата.

Главният изпълнителен шеф на Dacia Денис Льо Вот към този момент съобщи, че марката ще „ употребява пълноценно “ архитектурата CMF-B на алианса Renault-Nissan-Mistubishi, която към този момент се употребява от по-малкия брат на Duster – Dacia Sandero, като част от напъните за сливане на всички модели на една платформа.

Платформата CMF-BEV обаче е с предно задвижване и към този момент не е съвместима с двумоторни задвижвания на четирите колела, за разлика от по-голямата конструкция CMF-EV, в която ще бъде инсталиран втори мотор откъм гърба в идния електрически кросоувър на Alpine.

Фери посочи европейското показване на новия Spring Electric на Dacia – един от най-евтините всеобщи електрически автомобили като знак, че компанията има намерение да резервира достъпността, до момента в който минава към електрификация.

Марката също по този начин ще разшири продуктовото си предложение в горния сегмент с представянето на най-големия си модел до момента – Dacia Bigster SUV в здрав жанр от С-сегмента, който ще бъде пуснат на пазара до 2025 година като противник както на Nissan Qashqai, по този начин и на Volkswagen Tiguan.

Той също ще употребява платформата CMF-B с мотор с вътрешно горене и хибридна версия, с капацитет за електрически вид, употребяващ версия на тази основа, която може да се употребява за електрозадвижване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР