Тестовете ще се предоставят от здравното министерство на всички лаборатории,

...
Тестовете ще се предоставят от здравното министерство на всички лаборатории,
Коментари Харесай

Здравното ведомство: Служителите без сертификат ще се тестват безплатно

Тестовете ще се дават от здравното министерство на всички лаборатории, като ще има пределна цена на пробовземане. А работодателят ще могат да провеждат тестването на чиновниците си, съобщи Bulgaria ON AIR.

Рекордните 160 хиляди документа са били изтеглени през вчерашния ден, а през днешния ден се теглят приблизително по 15 хиляди на час. Здравните управляващи оповестиха - документът за преболедуване ще бъде продължен на една година. " Зелен документ " ще се получава и след първата игла на имунизацията и ще важи един месец.

Експертите по инфекциозни заболявания, епидемиология и имунология поддържат предлагането валидността на документа за преболедуване да бъде продължен на една година.

Здравният министър Стойчо Кацаров посочи, че удължаването важи за рамките на нашата страна, не на Европейски Съюз.

" Не е нужно да се преиздават документи ", акцентира той. След влизане в действие на " зеления документ ", множеството хора избраха еднодозовата ваксина. А с цел да не са лишени от избор на препарат, здравните управляващи ще разрешат документ да се получава и след първа игла от двудозовите ваксини.

" Този документ да е годен като документ в границите на 1 месец до времето за слагане на втора доза. Т.е. в случай че сте си сложили първа доза от двудозавата ваксина, този документ може да ви служи да посещавате местата, където се изисква " зелен документ ", добави проф. Кацаров.

Здравните управляващи дават и гратисен интервал на засегнатите сектори да усъвършенстват процеса на работа. До понеделник РЗИ ще издава единствено наставление при положение на нарушаване.

" И до тогава няма да се постановат санкции, в случай че има към този момент някъде наложени, те ще се анулират, безапелационен бе зам.-министърът Александър Златанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР