Тестовете, които децата ще държат на изхода от предучилищна и

...
Тестовете, които децата ще държат на изхода от предучилищна и
Коментари Харесай

Тест и на изхода от предучилищна, и на входа за 1-и клас

Тестовете, които децата ще държат на изхода от предучилищна и на входа за 1-и клас, ще служат единствено за инспекция на равнището на развиването им - имат ли проблем в езиковото си развиване, ориентират ли се в количествените показа и така нататък Резултатите ще се вписват в персоналното дело на всеки първокласник и ще оказват помощ на началния преподавател да се ориентира детето има ли потребност от спомагателна поддръжка, написа 24 часа.

Препитването в първи клас може да не е като тест, учителят може да дефинира равнището и в хода на работата.

Тестът за учебна подготвеност в детската градина не служи за слагане на оценка на децата или за вход в 1-и клас. Припомняме, че във вторник, пробата беше записан в план за корекция в наредбата за предучилищното обучение.

Различни авторски колективи основават тестванията.

Участват най-вече преподаватели от факултетите по начална и предучилищна педагогика. Учителите могат да изберат който и да е типов тест за готовността за учебно заведение. Министърът няма задължения да утвърждава или да утвърждава подобен тест, значимо е само да е типов, с цел да има съизмеримост на резултатите, обясниха още от МОН. Още по тематиката четете тук.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР