Тест за тригодишните деца, които посещават детска градина, и известяване

...
Тест за тригодишните деца, които посещават детска градина, и известяване
Коментари Харесай

Проверяват 3-годишните с тест могат ли да учат

Тест за тригодишните деца, които посещават детска градина, и уведомяване по електронната поща за родителите на осъдените възпитаници са заложени в новата разпоредба за приобщаващо обучение, която ще бъде гласувана на днешното държавно съвещание. Променят се и правилата за извиняване на отсъствия в учебно заведение.



Тригодишните деца, записани в детска градина, ще минават през наложителна оценка на това какво могат и с какво се затрудняват. Това ще става посредством тест, създаден от Българска академия на науките, който ще се ползва от учителите. Изпитът за тригодишните ще стартира да се ползва най-рано от идната образователна година

Наредбата уголемява опциите на учебните екипи в връзката им с родителите - при проблем с даден възпитаник , учителят ще може да изпраща наложителното съобщение и по имейл, вместо да изчаква свързване по телефона. Има и последна мярка - в случай че родителят не може да бъде открит дълго време, шефът на учебното заведение ще се обръща към отделите за Закрила на детето.

Нови са и разпоредбите за извиняване на отсъствия - до 3 дни по фамилни аргументи ще се позволяват единствено с съобщение до класния началник, а д о 7 дни - с съобщение до шефа. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР