Тест, който забелязва признаци на заболяване на моторните неврони, преди

...
Тест, който забелязва признаци на заболяване на моторните неврони, преди
Коментари Харесай

Тестът за промяна на играта открива признаци на заболяване на моторните неврони, преди да се появят каквито и да е симптоми

Тест, който вижда признаци на заболяване на моторните неврони, преди да се появят признаците, е приветстван като „ изменящ играта “ от учените, които го създават.

Инструментът, прочут като TDP-43 аптамер, е в положение да открие повредени клетъчни протеини в проби от мозъчна тъкан. Изследователите споделиха, че тези протеини са знаци или биомаркери за MND, които могат да бъдат видяни, преди клетките да стартират да действат погрешно и признаците да стартират да се появяват. Те споделиха, че откриването на положението в най-ранните му стадии отваря вратата за по-ефективни лекувания.

Д-р Холи Спенс от университета в Абърдийн сподели: „ Нашите открития имат значение за ранната диагностика и намеса преди признаците С по-добра дарба за разкриване на заболяване, може да сме в положение да диагностицираме хората с MND по-рано, когато лечебните медикаменти може да са доста по-ефективни. "

MND визира към 5000 души в Обединеното кралство. Няма лек за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР