Теснолинейката отесня за желаещите да посрещнат 3 март в нея

...
Теснолинейката отесня за желаещите да посрещнат 3 март в нея
Коментари Харесай

Теснолинейката отесня за желаещите да посрещнат 3 март в нея

Теснолинейката отесня за искащите да посрещнат 3 март в нея За четвърти път българи ще честват 3 март в теснолинейката Септември - Добринище. За празничната комбинация на влакчето " Родопи " БДЖ обезпечи в допълнение шест вагона. По обяд теснолинейката ще дойде в Якоруда, където пасажерите от влака ще се включат във към този момент обичайното шествие и празничната стратегия за 3 март.
 БГНЕС
Събитието във връзка националния празник се провежда от Гражданско съдружие „ За теснолинейката “. В изявление за Дарик Кристиан Ваклинов, който е създател на сдружението, описа за идното пътешестване и за ориста на теснолинейката.
 БГНЕС
През 2013 година тогава студент – Кристиан написа писмо до премиера Пламен Орешарски и съумя да резервира застрашената от западане теснолинейка. Тя освен че оцеля, само че събира от ден на ден съидейници към тесните си другояче релси.-->
 
3 март е единствено един от празниците, на които се провеждат специфични пътувания на единствената теснолинейка, която свързва Горнотракийската равнина, Родопите, Рила и Пирин.
 БГНЕС
" Ако първоначално беше едно пътешестване на смешка, на подбив за 3 март, да забележим какво ще излезе от него, то тази година към този момент четвъртото следващо пътешестване е дълго чакано от локалната общност в Якоруда, където се оказа, че има солидна група от доста будни хора, които с неспокойствие чакат мероприятието. Първата година се изпълниха осемте вагончета тъкмо по места. На идната - 2017 година, ползата беше голям и при обезпечени триста места (10 вагона с по 30 места), имаше още към 30 правостоящи. Оттогава насетне предходната и тази година към този момент БДЖ направи организация за продажба на непокътнати места за този ден. Осигурени са 10 вагона, при постоянно пътуващи четири, бюфет вагончето също ще пътува на 3 март ", описа Ваклинов.
 БГНЕС
И прикани: " С носии, с някое флагче или огромен трикольор, само че най-много с въодушевление да се качим на влака, да разлюлеем отново Родопите, Рила и съвсем до Пирин, да обагрим планината, влакчето и Якоруда, да си създадем мемоари, страсти и да си върнем самочувствието и увереността, че от нас зависи. Нашият образец за смяна е теснолинейката, а идеята е изобщо да си създадем утрото по-добро. И явно можем! Даваме добър образец и хората се предизвикат да опитат, а като опитат - става ".
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР