Тесла (Tesla) предупреди, че очаква значително забавяне на ръста на

...
Тесла (Tesla) предупреди, че очаква значително забавяне на ръста на
Коментари Харесай

Тесла очаква значително забавяне на ръста на продажбите си през тази година

" Тесла " (Tesla) предизвести, че чака доста закъснение на растежа на продажбите си през тази година. Американският производител на електрически автомобили регистрира спад на брутния си марж през последното тримесечие на 2023 година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Маржът е индикатор за рентабилността на дадена компания, който отразява % на брутната ѝ печалба по отношение на нейните доходи или себестойността на продажбите ѝ, осведоми investopedia.com.

Брутният марж на " Тесла " се е намалил до 17,2 % през последните три месеца на предходната година при 24,3 на 100 за интервала октомври-декември 2022 година В тези стойности не е включена финансовата поддръжка, която компанията е получила от американските управляващи поради това, че създава коли, които не замърсяват околната среда.

Свиването на брутния марж на производителя на електрически коли през четвъртото тримесечие на 2023 година идва на решението на компанията да понижи цените на редица модели електрически автомобили, които създава, с цел да подтиква продажбите им. 

Приходите на " Тесла " през последните три месеца на предходната година са се повишили с 3 на 100 до 25,17 милиарда $. Това съставлява най-бавният им растеж на повишаване от над три години, показва Ройтерс. 

Производителят на електрически автомобили е постигнал задачата си да достави на пазара 1,8 милиона коли през 2023 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР