Tesla разширява пускането на своята бета програма за пълно самостоятелно

...
Tesla разширява пускането на своята бета програма за пълно самостоятелно
Коментари Харесай

Tesla пуска напълно автономно шофиране за 160 000 автомобила

Tesla уголемява стартирането на своята бета стратегия за цялостно независимо ръководство на колите (FSD), потвърждавайки, че общо 160 000 притежатели на коли Tesla в Съединени американски щати и Канада ще имат достъп до програмата. Вече има 100 000 притежатели на Tesla, записани в бета програмата на FSD и в този момент те към този момент ще имат достъп до версия 10.69.2.2.

Разработчиците са създали доста актуализации на най-новата бета версия на изцяло самостоятелната система на Tesla. Според компанията в колите има нов модул за надзор на транспортното средство, който обезпечава 44% понижение на честотата на неточности в топологията за следене на лентата, като е усъвършенствана и цялостната гладкост на независимото шофиране.

Тво се случва и заради по-добрата симулация на системата и закъснение на реакцията при обмисляне на пътя, усъвършенствани системи за незащитените леви завои, прибавен надзор за случайно движещи се обекти с ниска скорост и нараснала гладкост за предпазените десни завои.

В допълнение, Tesla твърди, че е понижила подправеното закъснение наоколо до пешеходни пътеки, направила е профилите на скоростта по-удобни при постепенно шофиране, подобрила е запомнянето на животни с 34% и е подобрила запомнянето на обекти посредством елиминиране на 26% от пропуснатите откривания отдалеко. Направени са и редица други актуализации.

Докато Tesla продължава да развива своята система за „ цялостно самостоятелно ръководство “, разрешаването за използването ѝ от толкоз огромен брой транспортни средства не мина без несъгласия. Съвсем неотдавна автомобилният производител усили цената на системата от $10 000 на $15 000. Това разстрои редица притежатели, които настояват, че Илон Мъск неведнъж не е спазвал обещанията си.

На собствен ред Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA) ускори следствието си на усъвършенстваната система за подкрепяне на лидера (ADAS) на Tesla през юни след няколко произшествия с модели на Tesla и транспортни средства за незабавна помощ.

NHTSA също по този начин има и продължава да изследва Tesla Model S P90D от 2017 година с бета версия на „ Пълно самостоятелно шофиране “, поддържайки организацията в крайник с най-новите разработки, направени в системата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР