Tesla планира да произвежда базов модел на електромобил за 25

...
Tesla планира да произвежда базов модел на електромобил за 25
Коментари Харесай

Tesla ще произвежда електромобили за 25 хиляди евро в Германия

Tesla възнамерява да създава базов модел на електрически автомобил за 25 хиляди евро в завода си край Берлин.

Все още не е ясно по кое време дълго чаканата разработка на всеобщия модел ще се слезе от поточните линии.

Засега формален коментар от компанията на софтуерния милиардер Илон Мъск няма, само че организация „ Ройтерс “ се базира на собствен източник.

Мъск е оповестил проектите за по-достъпен електрически автомобил по време на среща със чиновници в завода край Берлин. Той е посетил фабриката в края на предходната седмица, след.

Toгава е уведомил и личния състав за желанието там да се създава на електрически автомобил на цена от 25 000 евро.

Мъск от дълго време има желание да създаде по-достъпна електрическа кола, само че предходната година проектите за задачата бяха отсрочени, защото технологията не беше задоволително усъвършенствана.

През септември обаче източници на " Ройтерс " оповестиха, че Tesla e покрай пробив, който ше форсира индустриалния развой и ще понижи разноските за произвеждане.

По данни на компанията JATO Dynamics, през първата половина на 2023 година междинната цена на електрически автомобил в Европа е била 65 000 евро. За съпоставяне в Китай е била 31 000 евро в Китай.

Според анализатори, в случай че Tesla пусне по-достъпен електрически автомобил, компанията ще разшири наличието си в всеобщия сегмент, а ще се усилят и по този начин компанията ще успее да реализира задачата си за продажби на 20 милиона електрическия автомобил годишно до 2030 година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР