Tesla планира да продължи да произвежда с намален график в

...
Tesla планира да продължи да произвежда с намален график в
Коментари Харесай

Заводът на Tesla в Шанхай няма да работи половината януари

Tesla възнамерява да продължи да създава с понижен график в Шанхай и през януари, оповестява Reuters, базирайки се вътрешен документ. Китайската фабрика на производителя на електрически коли работи при лимитирано произвеждане от този месец.

Компанията ще създава 17 дни през януари – сред 3-ти и 19-и, като ще спре изцяло производството от 20-и до 31-ви, когато е китайската Нова година, съгласно проекта, забелязан от медията.

Американският производител на електрически автомобили не уточни причина за ограничавания график. Също по този начин не е ясно дали работата ще продължи отвън поточните линии за Model 3 и Model Y в завода по време на планувания престой. Не е одобрена процедура Tesla да стопира активността си за нескончаем интервал поради китайската Нова година, напомня Reuters.

Tesla не e отговориla незабавно на исканеto за коментар.

Акциите на компанията се намалиха с 5.8% до 116 $ в предпазарната търговия във вторник. Книжата се обезцениха с 56% от началото на октомври поради терзанията на вложителите по отношение на търсенето на коли, в това число в Китай, както и поради уговорките на изпълнителния шеф Илон Мъск в Twitter и последните му продажби на акции на Tesla.

Компанията спря производството в завода си в Шанхай в събота, изтегляйки напред открития проект за прекъсване на множеството действия през последната седмица на декември, заяви Reuters.

Съкращаването на производството в Китай идват на фона на възходящата вълна от инфекции, откакто по-рано този месец комунистическото държавно управление реши да изостави политиката си за нулев Коронавирус. Този ход беше приветстван от бизнеса, макар че наруши индустриалните интервенции.

Подобно на други автомобилни производители, Tesla също се сблъска със спад в търсенето в Китай – най-големият авто пазар в света. По-рано този месец компанията предложи спомагателен тласък за купувачите, които получават транспортни средства през декември. Тя понижи цените на колите Model 3 и Model Y с до 9% в Китай, в допълнение към дотацията за застрахователни разноски.

Брокерската компания China Merchants Bank International (CMBI) излезе с отчет, оповестен във вторник, че среднодневните продажби на дребно на Tesla в Китай – от 1 до 25 декември – са намалели с 28% по отношение на година по-рано. Посочва се, че производителят е записал 36 533 продажби дребно в Китай от 1 до 25 декември.

Брокерската компания, която следи седмица по седмица данните за продажбите на дребно на коли в Китай, сподели, че продажбите в цялата промишленост са се нараснали с съвсем 15% по същия индикатор до 25 декември. Средните дневни продажби за BYD, по-големият съперник на Tesla при електрическите транспортни средства в Китай, означи растеж от 93% през този интервал.

Фабриката на американската компания в Шанхай, най-важният индустриален център за Мъск, поддържа естествени интервенции през последната седмица на декември предходната година и спря единствено за три дни поради китайската Нова година.

Периодът от 21 януари до 27 януари 2023 година е формален празник в Китай за китайската Нова година.

Заводът на Tesla в Шанхай, комплекс, в който работят към 20 000 служащи, съставлява повече от половината от производството на компанията през първите три тримесечия на 2022 година

Фирмата си е сложила цел за растеж от 50% в производството и доставките на електрически транспортни средства през 2022 година Анализаторите чакат производството да не доближи тази цел, въз основа на прогнозите за идния завършек на четвъртото тримесечие.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинTesla цех Шанхай тесла цех в Китай Китай произвеждане в Китай ПоследниНай-четениКомпании 8 Заводът на Tesla в Шанхай няма да работи половината януари Пазари 1368 „ Това е изгубване на криптото “: Пътят към нулата е неминуем Любопитно 168 Кои страни избират китайските туристи? Пазар на труда 324 Плюсове и минуси на 4-дневната работна седмица в България Лукс 5992 „ Бункер на милиардерите “: Островът, където живеят редица звезди Компании 5156 Tesla спря работата в най-важния си цех Списанието 3308 Български камери на Луната и на Марс Списанието 3158 Над 10 милиарда лв. е безвъзмездната поддръжка за бизнеса Всички новиниОще от КомпанииВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР