Tesla планира да построи фабрика за рафиниране на литий в

...
Tesla планира да построи фабрика за рафиниране на литий в
Коментари Харесай

Tesla планира да построи първата фабрика за рафиниране на литий в Северна Америка

Tesla възнамерява да построи фабрика за пречистване на литий в Тексас или както както основният изпълнителен шеф Илон Мъск споделя - желае да получи " лиценз за отпечатване на пари ".

В заявление, подадено в Службата на контролера на Тексас, където Tesla желае да получи облекчение върху локалните налози върху собствеността, автомобилният производител разказва оборудване за пречистване на литиев хидроксид за акумулатори, което ще бъде издигнато на брега на Персийския залив в Тексас: " Потенциалното оборудване за пречистване на литиев хидроксид за акумулатори, което Tesla популяризира като първото по рода си в Северна Америка, ще преработва " недопечен материал от руда до използваемо положение за произвеждане на акумулатори ", съобщи компанията, представена от Elektrec.
 Мъск извърши най-голямата продажба на акции на Tesla в историята на компанията
Мъск извърши най-голямата продажба на акции на Tesla в историята на компанията

Той продаде акции на стойнист $6,9 милиарда

Ако планът бъде утвърден, Tesla мисли, че може да стартира строителството още през четвъртото тримесечие на 2022 година, което ще й разреши комерсиално произвеждане до края на 2024 година

От дълго време Tesla се пробва да навлезе в промишлеността за рандеман и пречистване на литий. Още през 2014 година компанията на милиардера Илон Мъск се опита и не съумя да купи стартъп, който работи в тази сфера за 325 милиона $.

На събитието на Tesla Battery Day през 2020 година автомобилният производител разгласи, че навлиза в минния бизнес. Автомобилният производител възнамерява нов развой за рандеман и пречистване на литий в материал за акумулатори.

Две години по-късно обаче Tesla към момента не е направила нищо и няма нова технология за рандеман на литий, оповестена събитието.

Междувременно цената на лития се е повишила с повече с 400%.

Съвсем неотдавна основният изпълнителен шеф Илон Мъск сподели, че Tesla може фактически да влезе в бизнеса с литий след нарастването на цените.

Tesla неотдавна подписа много контракти за обезпечаване на доставка на литий, само че самата преправка би била огромна стъпка за компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР