Тесла отваря завод в Берлин. Компанията избра германската столица за

...
Тесла отваря завод в Берлин. Компанията избра германската столица за
Коментари Харесай

Тесла избра Германия за първия си завод в Европа

" Тесла " отваря цех в Берлин. Компанията избра немската столица за първата си индустриална база в Европа. Новината заяви създателят Илън Мъск на гала в Берлин за разпределяне на премиите " Златен волан ".

 © БГНЕС
С построяването на цех в Берлин, " Тесла " ще добави към имиджа на колите си влиятелното в автомобилния бранш " Изработено в Германия ".

Още преди година Мъск разгласи, че точно Берлин е любимец за първия цех в Европа на фона на възходящото търсене на електрически автомобили на континента.

Така наречената " Гигафабрика 4 " ще е покрай новото берлинско летище и дружно с нея ще бъдат построени инженерен и дизайнерски център. В нея ще се създават акумулатори за електрически автомобили, влакове и несъмнено, коли от модела Y.
Илън Мъск, основен изпълнителен шеф на " Тесла ": След 12 месеца ще се произвели 1 милион автомобила. Лудост е, като имате поради, че на днешния ден преди 11 години бяхме произвели безусловно една кола. А след една година ще се произвели един милион.
Производството би трябвало да стартира през 2021 година Заводът значи откриване на 6 000 - 7 000 работни места.

Връзката с Германия не е нова за американския производител - коли на " Тесла " се тестват на фамозната писта Нюрбургринг, компанията има и инженерен център в град Прюм.

Другата стратегическа инвестиция на " Тесла " е в Азия. Компанията отваря цех в Шанхай, където влага 2 милиарда $.

" Тесла " към момента би трябвало да се бори, с цел да покаже устойчива дарба за облага. Новите инвестиии, както и стартирането на пазара на пикап и камион, са стъпки в тази посока.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР