Tesla официално стартира проект за огромен завод за батерии в

...
Tesla официално стартира проект за огромен завод за батерии в
Коментари Харесай

Tesla стартира проект за огромен завод за батерии в Шанхай

Tesla публично започва план за голям цех за акумулатори в Шанхай - вторият цех на американския производител на електрически коли в китайския град, оповестяват държавните медии.


Проектът беше разгласен през април, откакто шефът на Tesla Елон Мъск показа пред вложителите неразбираем, само че упорит проект за ускорение на растежа.

Представители на компанията подписаха съглашение за придобиване на земя за фабриката в покрайнините на Шанхай, съгласно държавната осведомителна организация Синхуа.

Очаква се заводът да създава 10 000 единици акумулатори Megapack на Tesla годишно и " да постави началото на строителството през първото тримесечие на 2024 година и да стартира произвеждане през четвъртото тримесечие ", съобщи Синхуа.

Американският производител на електрически автомобили твърди, че неговите акумулатори Megapack са предопределени за запазване на сила и стабилизиране на доставките за електропреносните мрежи, като всяка единица може да съхранява повече от 3 мегаватчаса сила.

Заводът ще бъде вторият на Tesla в китайския град след голямата фабрика Gigafactory в Шанхай, чието начало бе сложено през 2019 година

Мъск посети Китай по-рано тази година, като се срещна с високопоставени чиновници в Пекин и посети шанхайската фабрика Gigafactory.

Интересите на Мъск в Китай от дълго време провокират удивление Вашингтон, като през ноември президентът Джо Байдън съобщи, че връзките му с непознати страни са " почтени " за инспекция./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР