Tesla официално се съгласи да плати 1,5 милиона щатски долара

...
Tesla официално се съгласи да плати 1,5 милиона щатски долара
Коментари Харесай

Tesla се съгласи да плати 1,5 милиона долара по съдебно дело за намаляване на капацитета на батериите

Tesla публично се съгласи да заплати 1,5 милиона щатски $ за споразумяване на правосъдно дело, в което се твърди, че компанията е употребила софтуерна актуализация, с цел да понижи оптималното напрежение на батериите на някои от своите седани Model S, оповестяват от Ройтерс.

Актуализацията на софтуера, която беше пусната през 2019 година, докара до по-ниска скорост на зареждане и понижена устойчивост на батериите на към 1743 транспортни средства, настояват ищците по делото, които са подали колективен иск против компанията. В резултат на правосъдното съглашение, Tesla се съгласи да изплати обезщетение в размер на 625 $ на всеки от засегнатите притежатели на транспортни средства.

„ Тази сума е неведнъж пропорционална стойност на краткотрайно пониженото оптимално напрежение и по този метод съставлява отличен и ефикасен резултат в връзките сред компанията и клиентите “, се споделя в правосъдния документ. „ В подмяна на компенсацията чакаме ищците да отдръпват исковете, свързани с актуализацията на софтуера, защото по-късно оптималното напрежение на батериите беше възобновено. “

Адвокатите на притежателите на колите обявиха, че са провели следствие, в което се е открило, че потенциалът на батериите на колите е бил понижен с 10% за цели три месеца и по-късно с към 7% за още 7 месеца преди корективната актуализация да бъде пусната през март 2020 година След втората актуализация, напрежението на батериите на транспортните средства е било устойчиво възобновено и се е запазило с течение на времето.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР