Tesla Model S започнала да изминава по-малко километри след обновяване

...
Tesla Model S започнала да изминава по-малко километри след обновяване
Коментари Харесай

Tesla глобена в Норвегия заради проблем с батериите


Tesla Model S почнала да изминава по-малко километри след възобновяване на софтуера
(снимка: CC0 Public Domain)

Съд в Норвегия санкции американската компания Tesla, откакто софтуерно обновяване от 2019 година е забавило скоростта на зареждане на батериите на колите и това е повлияло на броя на километрите, които някои от колите на компанията могат да изминават сред обособените зареждания.

Делото е заведено от 30 клиенти, оповестява норвежката платформа за вести Nettavisen, на която се базира. Промяната е засегнала колите Tesla Model S, създадени сред 2013 и 2015 година Батерията, която е вградена в тях, не се създава от 2016 година Глобата възлиза на 136 000 норвежки крони за всеки жалбоподател.
още по тематиката
Въпреки че е проектирано да „ пази ” батериите, обновлението на софтуера е довело до понижаване на пробега. Наред с това то е повлияло и на скоростта на зареждане на батериите от за някои притежатели на коли Tesla, настояват жалбоподателите.

Клиент на име Дейвид Расмусен разяснява пред уеб страницата Electrek, че пробегът на неговата е понижен от 397 благи на 349 благи в границите на пет седмици след изтеглянето на актуализацията.

През 2016 година Tesla подписа извънсъдебни съглашения със 126 клиенти в Норвегия, които упорстваха, че техните транспортни средства не дават отговор на описанието, предоставено от компанията в маркетинговите материали.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР