Tesla Model S Plaid записа нов рекорд за максимална скорост

...
Коментари Харесай

Модифицирана Tesla Model S Plaid постигна рекорд от 348 км/ч


Tesla Model S Plaid записа нов връх за оптималната скорост в тест на самолетна писта
(снимка: CC0 Public Domain)

Обикновено за производителите на електрически транспортни средства ускорението от 0 до 100 км /ч за по-малко от 2 секунди остава скъп индикатор, само че и оптималната скорост е значима за маркетингови цели. Tesla непрестанно усъвършенства динамичните характерности на своите коли, а неотдавна нейна кола реализира връх за скорост от 348 км/ч, въпреки и с намесата на друга компания.

Тази седмица канадската компания Ingenext, която е профилирана в решенията за отключване на избрани благоприятни условия на електрическите автомобили Tesla, съумя да форсира модифицирана Model S Plaid до 348 км/ч, което е нов връх за скорост за този модел, заяви Electrek.
още по темата
В елементарната версия, при потребление на „ спортния ” режим на писта, Tesla съумя независимо да увеличи оптималната скорост на Model S Plaid до 282 км/ч, макар че по време на пазарния дебют скоростта на колата беше лимитирана до не повече от 262 км/ч.

Между другото, Tesla даде обещание, че версията Model S Plaid ще може да се движи със скорост до 322 км/ч. В обикновено положение електрическите автомобили на Tesla не могат да реализират такива скорости, защото компанията ги лимитира благодарение на програмен продукт.

Специалистите на Ingenext обаче са намерили метод да отстранен съществуващите блокажи, след което са наели за малко време писта за политане и кацане с дължина 3 км, с цел да актуализират върха. В предходните опити екипът просто не е имал задоволително място за реализиране на рекордна скорост.

В изискванията на новия опит колата е трябвало да доближи оптималната си скорост до втория километър и по-късно да стартира да понижава. В последна сметка хората на Ingenext са съумели да ускорят Tesla до 348 км/ч.

При тестовия електромобил диаметърът на спирачките е повишен, а гумите са сменени с по-безопасни за определения режим на шофиране. По време на опита охладителната система на Tesla е издавала сериозен звук, защото при такива скорости се нагряват както електродвигателите, по този начин и тяговата батерия.

В бъдеще Ingenext има намерение да предложи тествана трансформация на всички притежатели на Tesla Model S Plaid против избрана сума, която към този момент не е известна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР