Tesla, която разполага с 50 000+ зарядни станции за електрически

...
Tesla, която разполага с 50 000+ зарядни станции за електрически
Коментари Харесай

Таксата за задръствания на Tesla таксува 1 долар на минута, за да зареди колата ви над 90 процента

Tesla, която разполага с 50 000+ зарядни станции за електрически транспортни средства в международен мащаб, вкарва нова система за такси за тапи, която компанията се надява да освободи зареждане на трафика на своите станции.

За разлика от таксите за неактивност, които ще таксуват водачите въз основата на минута, когато автомобил остане на място в точка за зареждане, откакто към този момент е бил изцяло зареден, таксите за тапи имат за цел да предотвратят хората да не зареждат изцяло автомобила си на най-натоварените станции. Таксата за тапи ще влезе в действие единствено когато станциите за зареждане са заети и батерията на автомобила е над 90 %. Шофьорите ще могат да видят къде се ползват таксите за тапи на сензорния екран на автомобила си и ще има петминутен гратисен интервал, с цел да избегнат дребни такси, в случай че някой закъснее единствено с няколко минути за транспортното си средство. Новата скица ще се ползва за избрани станции в Съединени американски щати, като цената е избрана на $1 на минута. Tesla не е решила цените или тактиката за внедряване отвън Съединени американски щати.

Tesla по-рано изясни таксите за неактивност, като съобщи, че водач на кола „ в никакъв случай не би оставил транспортно средство, паркирано до помпата на бензиностанция “ и че същата логичност би трябвало да се ползва и за Supercharger. Електромобилите нормално се зареждат извънредно бързо до към 80-90 %, след което скоростта на зареждане се забавя доста. Целта на таксата за запушване е да се редуцира продължителността на сесиите за зареждане, когато станциите са най-натоварени, с цел да се даде опция на повече консуматори да имат опция да зареждат.

Тъй като от ден на ден автомобилни производители одобряват Северноамериканския стандарт за зареждане (NACS) ), употребявани от Superchargers на Tesla, повече водачи на EV получават достъп до високоскоростни мрежи за зареждане. И до момента в който съществуването на станции за зареждане е решителен фактор за увеличение на приемането на EV измежду водачите в Съединени американски щати, Tesla сподели, че тапите са проблем, който компанията държи под око. Новата система за такси може да помогне за изчистване на притока на нови водачи на EV, които зареждат в станциите за суперзареждане на Tesla, защото от ден на ден всеобщи електрически коли се възприемат от обществеността, до момента в който таксите ще допринесат за крайния резултат на компанията. Анализаторите пресмятат, че мрежата Tesla Supercharger ще коства сред 10 и 20 милиарда $ годишно до края на десетилетието.

Корекция 18:40 ET: Тази публикация, както е оповестена в началото, сплотява пускане на такси за неактивност и такси за тапи. Съжаляваме за грешката.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР